Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak adayı olarak giren ve oy farkıyla belediye başkanı olarak seçilen Tahsin Erdem’in seçim vaatleri arasında yer alan Kent Lokantası projesi bazı vatandaşların tepkisini toplasa da özellikle emekli vatandaşlar tarafından beğenilmişti. Seçimin kazanılmasının ardından vatandaşlar Tahsin Erdem ve ekibinin ilk projesinin ne olacağını merak ediyor.

Seçim öncesinde en çok konuşulan kent lokantası projesi ile ilgili Halkın Belediyeleri adlı sosyal medya sayfası duyuru paylaşımı yaptı. Yapılan paylaşımda, “Zonguldak'a kent lokantası geliyor.” denilerek projenin görüntüsüne yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hayata geçirilen 14 noktada halka kizmet veren kent lokantaları uygun fiyata yemek yemek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

İstanbul’da düşük gelirli vatandaşların, emeklilerin, öğrencilerin, engellilerin, kronik hastalığı olanların, yoksulların ve kimsesizlerin faydalandığı İBB Kent Lokantaları’nın fiyatları ise şu şekilde:

Çorba: 5 TL

Ana Yemek: 15 TL

Salata: 3 TL

Tatlı: 5 TL

Meşrubat: 2 TL

Kent Lokantası'nın Zonguldak'ta açılması konusunda ise yerel yemek sektöründe hizmet veren işletmecilerin tepkisi merak konusu oldu. Ancak projenin özellikle ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlar için önemli bir alternatif olması bekleniyor.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA