Zonguldak Haber – Dilenci cenneti haline gelen Zonguldak’ta küçük yaştaki çocuklar da dilenciliğe azmettiriliyor

Zonguldak adım başı dilencileriyle değişik bir ana caddeye sahip il merkezi olarak ülkede görülmemiş bir niteliğe sahip. Başka hiçbir il merkezinde bu kadar bol dilenci göremezsiniz. Bu iş öyle bir hale geldi ki vatandaş artık gerçek dilenciyi sahtesinden ayırt edemiyor.

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Bu arada ana caddede küçük yaştaki çocukların da ellerine bir müzik aleti verilip dilendirildikleri gözden kaçmıyor. Bunlar yasalarda suça azmettirilen çocuklar olarak geçiyor. Çünkü yasalarımıza dilencilik suç.

Okulda olmaları gereken bu çocukların kaldırımlarda dilenmeleri vatandaşın da canını sıkıyor. Ana babalarının ya da bir yakınlarının bunları uzaktan izleyip topladıkları parayı ellerinden aldıkları da gözlerden kaçmıyor.

Bu arada suça alet edilen bu çocukların bu işe bir daha yönlendirilmemeleri için polisin veya zabıtanın neden bunların ellerindeki müzik aletlerine el koymadıkları ise anlaşılamıyor.

Gün boyu kentin ana caddelerinde dilendirilen ve kaldırım müzisyeni görüntüsü altında suç işletilen bu çocukları dramına son verilmesi vatandaşlar tarafından bekleniyor. (Sermet Aksu)

Editör: Virda Şahin