Zonguldak’tan 4 futbolcunun ilk 11’de forma giydiği Kadın A Milli takım, 2023 Dünya Kupası elemelerindeki 7. maçında Bulgaristan Kadın A Milli takımını 2-0 mağlup etti. Ay-Yıldızlı Milliler’e galibiyeti getiren golleri, Zonguldaklı Ece Türkoğlu ile Ebru Topçu kaydetti.

A Milli Kadın futbol takımı, 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu'ndaki 7. maçında Bulgaristan’a konuk oldu. Filibe’deki Lokomotiv Stadyumu'nda oynanan maçta Zonguldaklı futbolculardan kaleci Selda Akgöz, Berna Yeniçeri, Ebru Topçu ve Ece Türkoğlu ilk 11’de görev aldı. Kadronun geri kalan kısmını, Ece Tekmen, İpek Kaya, Kezban Tağ, Emine Ecem Esen, Arzu Karabulut, Elif Keskin ve Birgül Sadıkoğlu oluşturdu.

Milliler, zorlu mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde kapattı. 41’inci dakikada seri çalımlarla ceza sahası içine sokulan Ece’nin vuruşunda top ağlara gitti. (0-1). İlk yarıyı önde tamamlayan Milliler, 88’inci dakikada farkı 2’ye çıkardı. Tecrübeli golcü Ebru Topçu’nun kaydettiği golle birlikte karşılaşma 2-0 sona erdi. Bu sonuçla elemelerdeki 3’üncü galibiyetini alan Türkiye, genel puantaj tablosunda puanını 10’a çıkardı. Milliler, bir sonraki maçında 12 Nisan Salı günü İsrail'e konuk olacak.

Oynanan oyun ve skordan memnun olduğunu belirten Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, ''Müsabakayı gol yemeden tamamlamamız sevindirici. Sırada İsrail maçı var. O karşılaşmaya da en iyi şekilde hazırlanacağız. Hedefimiz üç puan.'' şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu arada galibiyeti getiren gollerin Zonguldaklı futbolculardan gelmesi, şehirde büyük bir gurur oluşturdu.

Ereğli Belediyespor Kulübü, altyapıdan yetişen, sonrasında A takım ve Milli takıma kadar yükselen Ece Türkoğlu ve Ebru Topçu’yu kutladı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, “Ereğlililer attı, Milli takım kazandı. Bulgaristan’ı 2-0 yenen Milli takımımızın golleri Ece Türkoğlu ile Ebru Topçu’dan geldi. Milli takım kadrosunda ayrıca yine kulübümüz altyapısından yetişen Berna Yeniçeri ile Zonguldak Çaycumalı Selda Akgöz de yer aldı. Bu 4 oyuncumuz nezdinde tüm Milli takımı kutlarız” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Ereğli Belediyespor Kadın Futbol takımı Teknik Direktörü Faruk Varlık, yıllar öncesi altyapıdan yetiştirip önce A takım, sonra Milli takıma kazandırdığı Ebru Topçu, Berna Yeniçeri ve Ece Türkoğlu’nun Milli takımdaki performansı karşısında yaşadığı gururu kelimelere döktü.

Kadın Milli takımını galibiyetten ötürü kutlayan Varlık, “2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Bulgaristan’la oynadığımız karşılaşmayı 2-0 kazandık. Bir kadın takım teknik direktörü olarak çok mutlu ve gururluyum. Ereğli’nin altın kızları Ebru Topçu, Berna Yeniçeri ve Ece Türkoğlu’nun ilk 11’de olması ayrı bir mutluluktu. Galibiyeti getiren gollerin Ece ve Ebru’dan gelmesi mutluluğumu iki katına çıkardı.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi