Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Ravive Kozmetik isimli dolum tesisinde 7 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada yargılama sürüyor. Ana dosyayla birleştirilen kamu görevlilerine ilişkin iddianame kapsamında 7 sanığın savunması alındı.

Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Kandıra Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davanın dördüncü celsesine yarın devam edilecek.

7 kamu görevlisi savunma yaptı

Kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamenin ana dosyayla birleştirilmesinin ardından eski İmar ve Şehircilik Müdürü H.Ö., eski Yapı Kontrol Müdürü C.S., Yapı Kontrol Müdürleri S.S. ve M.T., Belediye Başkan Yardımcısı N.T., eski Zabıta Müdürü C.T. ile Zabıta Müdür Vekili N.B.’nin savunmaları alındı.

22 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 7 kamu görevlisi hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Soruşturma kapsamında 7 kamu görevlisi 26 Haziran’da tutuklanmış, C.T. ile N.B. ise 2 Temmuz’da yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şartıyla tahliye edilmişti.

Yangında 7 kişi hayatını kaybetmişti

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Ravive Kozmetik dolum tesisinde 8 Kasım 2025’te çıkan yangında Hanım Gülek, Esma Gikan, Şengül Yılmaz, Tuncay Yıldız, Tuğba Taşdemir, Nisa Taşdemir ve Cansu Esatoğlu hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı.

Fabrika sahiplerinden Kurtuluş Oransal da tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Bazı sanıklar için 7’şer kez müebbet talebi

İddianamede Ravive Kozmetik yetkilileri İsmail Oransal ve Altay Ali Oransal ile ortak üretim yaptığı öne sürülen LYKEE firmasının yetkilileri Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 7’şer kez müebbet hapis istendi.

Dosyada ayrıca iş sağlığı ve güvenliği firması yetkilileri, fabrika binasıyla bağlantılı bazı isimler ve diğer sanıklar hakkında farklı suçlardan hapis cezaları talep edildi.

Minik Elif’in ölümünde yeni gelişme: Sürücü yeniden gözaltında
Minik Elif’in ölümünde yeni gelişme: Sürücü yeniden gözaltında
İçeriği Görüntüle

Duruşma yarın devam edecek

Mahkeme heyeti, kamu görevlilerinin savunmalarının alınmasının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

Kaynak: İHA