2. Lig Beyaz grupta iki hafta aradan sonra galip gelen Zonguldak Kömürspor 6 olan puanını 9’a çıkardı. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, son basamakta 9 puanlı 4 takım arasında yer alıyor. Elmas her ne kadar düşme potasında olsa da üsteki takımlarla aradaki puan farkının az olması, Şenol Demir ve öğrencilerinin gelecek haftalara umutla bakmasını sağlıyor.

13’üncü hafta karşılaşmalarının oynandığı Beyaz grupta, Zonguldak Kömürspor’la birlikte Afyonspor, Diyarbekirspor, 1461 Trabzon, Adıyaman FK, Kırklarelispor ve Esenler Erokspor galibiyet sevinci yaşadı. Bu takımlardan 5’i, üç puana 1-0’lık skorlarla ulaştı. Kırklarelispor 3, 1461 Trabzon ise 2 gol birden atarak kazandı.

Vanspor-Karacabey Belediyespor (1-1), Kırşehir Futbol FK-Bucaspor 1928 (1-1) maçlarında ise skor eşitliği bozulmadı. Karşılıklı gollerin atıldığı maçlarda, takımlar puanları paylaştı. Bu hafta BAY geçen takım, Yeni Mersin İdmanyurdu oldu.

ZİRVE ESENLER'İN

Haftanın maçları neticesinde puan tablosu yeniden dizayn edildi. Liderlik unvanı 30 puana sahip Esenler Erokspor’a ait. İstanbul ekibinin ardından ilk 6 aynı zamanda Play-Off hattı sıralaması Vanspor (28), Ankaraspor (25), 1461 Trabzon (24), Bucaspor 1928 (23), Yeni Mersin İdmanyurdu (22) şeklinde oluştu. Bu takımlar arasında sadece Ankaraspor henüz BAY geçmedi.

ZONGULDAK AVERAJLA 16’NCI

Haftayı 3 puanla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu sezon ki ikinci galibiyetini hanesine yazdırdı. Bu galibiyet aynı zamanda iç sahada alınan ilk galibiyet oldu.

12 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 7 yenilgi alan Zonguldak Kömürspor 9 puanla sıralanıyor. 16’ncı basamakta yer alan temsilcimizin peşine 17, 18 ve 19’uncu basamakta sıralanan Serik Belediyespor, Adıyaman FK ve Kırşehir Futbol SK da aynı puana sahip. Bu bölümde Serik Belediyespor ile Kırşehir Futbol SK henüz BAY geçmedi. Üstelik Zonguldak Kömürspor bu üç takımla ilk yarının son 4 haftasında karşı karşıya gelecek. Bu yönden bakıldığında 9 puanlı 4 takım arasında en avantajlısı Zonguldak Kömürspor gibi gözüküyor.

NEFESİMİZ ÜZERİMİZDEKİLERİN ENSESİNDE

Zonguldak Kömürspor her ne kadar mevcut puan tablosunda düşme potasında gözükse de, üst bölümde yer alan takımlarla arasındaki puan farkı çok değil.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin hemen bir basamak üzerinde yer alan Altınordu 11 puana sahip. 14’üncü sıradaki Bursaspor 12 puanla sıralanırken, 13’üncü Kırklarelispor, 12’nci Afyonspor, 11’inci Beyoğlu Yeniçarşı ve 10’uncu sıradaki Karacabey Belediyespor’un 13 puanı bulunuyor. Söz konusu bu 6 takımla aradaki puan farkı 2 ila 4 arasında değişiyor. 3 puanlık sistemde bu fark çok fazla bir fark değil. Bu hafta hemen 3 puan önümüzde yer alan Bursaspor’la oynanacak maçın kazanıldığı düşünülürse, Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz puantajdaki tırmanışını sürdürecek.

İLK YARININ BİTMESİNE 6 MAÇ KALDI

BAY hakkını bir çok rakibine göre erken kullanan Zonguldak Kömürspor, 24 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar 3’ü iç saha, 3’ü deplasman olmak üzere 6 maç oynayacak.

Bu hafta 18 Kasım Cumartesi günü Bursaspor’la deplasmanda karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor, bu maçın peşine 26 Kasım Pazar Bucaspor 1928 (E), 3 Aralık Pazar Adıyaman FK (D), 10 Aralık Pazar Serik Belediyespor (E), 17 Aralık Pazar Kırşehir Futbol SK (D) ve 24 Aralık Pazar Kırklarelispor’la (E) karşılaşıp ilk yarıyı noktalayacak.

Zonguldak Kömürspor’un 6 maçlık fikstürü öyle bir hal aldı ki, rakiplerden sadece 1’i Play-Off hattında, geri kalan 5’i ise puantajın en alt kısmında yer alıyor.

SPOR SERVİSİ

pp1-2

  

Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor

Editör: Hüseyin EKİNCİ