Devrek

Devrek’te kiraz el yakıyor: Kilosu 750 lira!

İlkbaharda yaşanan zirai don nedeniyle meyve üretimi istenilen seviyeye ulaşmadı. Özellikle kiraz, don olaylarından en çok etkilenen ürün oldu. Devrek pazarında kirazın kilosu 750 liraya kadar yükseldi

Abone Ol

İlkbahar döneminde yaşanan zirai don, birçok meyvede ciddi rekolte kayıplarına neden oldu. Üretimin düşmesi, fiyatlara da doğrudan yansıdı. Don olaylarından en çok etkilenen ürünlerden biri olan kiraz, bu yıl yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor.
Devrek pazarında bugün tezgahlarda yerini alan kirazın kilosu 750 liradan satışa sunuldu. Sezon başından itibaren yüksek fiyatla satılan kirazın fiyatında henüz bir düşüş yaşanmadığı gözlendi.
Üreticiler, düşük verim nedeniyle fiyatların düşmesinin yakın zamanda beklenmediğini belirtti. Vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından şikâyet ederek, kirazın artık “lüks meyve” haline geldiğini ifade etti.