Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, 6-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında çeşitli etkinlikler ve konserler düzenlenecek.

Zeynep Avcı, 7 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30'da sahne alacak. Haluk Levent, 8 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00'de performans sergileyecek.

Festivalde ayrıca tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, Devreklilerle bir söyleşi gerçekleştirecek. Ortaylı'nın söyleşisi 8 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 16.00'da Aile Çay Bahçesi'nde yapılacak.

4 günlük festival boyunca baston ve kadın el sanatları sergisi, çocuklar için çeşitli etkinlikler, Gürcistan, Moldova, Bulgaristan ve Devrek Halk Eğitim Folklor Grubu'nun gösterileri, Semazen gösterileri ve Remzi Budak konseri gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca festival süresince sportif faaliyetler, turnuvalar ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, festivale ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Bu yıl 32. kez düzenleyeceğimiz festivalimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık şehrimiz festival için hazır durumda. Halkımızı biraz olsun stresten uzak tutmayı, eğlenmelerini, sosyal ve kültürel alanda dayanışma ve kaynaşma imkanı sunmayı ve ilçemizin güzelliklerini paylaşmayı amaçladığımız festivalimize tüm halkımızı ve gurbetçi kardeşlerimizi davet ediyoruz" dedi.

Başkan Ulupınar; “Kamu zararını engelledik“ Başkan Ulupınar; “Kamu zararını engelledik“

Başkan Bozkurt ayrıca, festival süresince Devrek'teki cadde ve sokaklarda bulunan katlı ve yeraltı otoparklarının ücretsiz hizmet vereceğini belirtti. (Haber Merkezi)

Temmuz ayında yıkımına başlanacak! Temmuz ayında yıkımına başlanacak!

Paravan operasyonu: 2 şüpheli adliyede Paravan operasyonu: 2 şüpheli adliyede

Kadırga’da alkollü şahıs dehşeti! Kadırga’da alkollü şahıs dehşeti!

Jandarma Teşkilatının 184. yılı kutlanıyor... Jandarma Teşkilatının 184. yılı kutlanıyor...

 

Editör: Murat Barutçu