Zonguldak Haber – 2. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu 16 Nisan’da gerçekleşecek. 
Zonguldak’ta doğup büyüyen ve Devrek’ten çıkarak 5 kıtada 16 ayrı ülkede maraton koşan, madalyalarla da ülkesine dönen Safder Kartoğlu, Türkiye’nin de en yaşlı veteran atleti olma özelliğini taşıyor. Sadece koşucu olmayan ve Devrek’in de onur kaynağı olan Kartoğlu için bu yıl ikinci kez maraton düzenlenecek.
Devrek Kaymakamlığı’nın desteği ve Devrek Belediyesi’nin girişim ve çabalarıyla 16 Nisan 2023 Pazar günü saat:09.30’da yapılacak olan 2.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu için geri sayım başladı.
Maraton 3 kategoride yapılacak. Bunlar; 21 kilometrelik yarı maraton, 10 Km’lik Yol Koşusu ve 3 Km’lik Halk koşusu.
Devrek Belediyesi’nden maraton ile ilgili yapılan açıklamada, “Ülke genelinden amatör ve profesyonel atletlerin yanı sıra halkımızın da halk koşusuna katılımlarıyla Devrek’imize yaraşır bir maraton hedefliyoruz. Maraton sevincini ve onurunu hep birlikte yaşayalım istiyoruz.” denildi. 
Maratonun yapılacağı 16 Nisan Pazar günü parkur güzergahı olan Devrek-Çaydeğirmeni arasında sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Kayıt için: safderkartoğlumaratonu.com adresine başvurulabilir.
Ayrıca Genel Klasmanda şampiyon olana 4 bin lira, ikinci olana 3 bin lira, üçüncü olana ise 2 bin lira para ödülü verilecek.
Diğer 9 kategoride ise yaş gruplarında ilk 3’e girecek sporcuların alacağı para ödülleri de kalem kalem açıklandı.
10 kategoride dereceye giren toplam 30 sporcuya 19 bin 800 lira tutarında para ödülü verilecek.
Haber Merkezi

Kırmızı ışıkta geçince! Kırmızı ışıkta geçince!

Usta olarak başladı, sahibi oldu Usta olarak başladı, sahibi oldu

Kardeşi patlamadan yaralı kurtulmuştu Kardeşi patlamadan yaralı kurtulmuştu

Editör: Virda Şahin