Zonguldak’ın Devrek ilçesinde öğrenim gören öğrenciler 15 farklı okulun katıldığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda ikinci olarak evlerine kupa ile döndüler.

  Turizm Haftası Kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB  “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

  Gerede, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın’da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarından 15 takım olarak 45 öğrencinin katılım sağladığı “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Karadeniz bölge 2.'si oldu.

  Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmada Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Karadeniz Bölge 1.'si olurken, Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Karadeniz Bölge 2.'si, Kaynaşlı Şehit Sabri Altınbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Karadeniz Bölge 3.'sü oldu. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi.

  Yarışmanın, okullarında yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim öğretim gören öğrencilere mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme fırsatı sunduğunu belirten Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Madenci; 

Çocukluk hayalini 63 yaşında gerçekleştirdi! Çocukluk hayalini 63 yaşında gerçekleştirdi!

  "Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzünlenen Gastronomi Festivali Yemek Yarışmalarında Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak bölgesinden 15 takım olarak 45 öğrenci yarıştı. Okulumuz öğrencileri bölüm öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları yemeklerle yarışmada Karadeniz Bölge 2.'si olmayı başardılar.

   Yarışma, okulumuzda yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim öğretim gören öğrencilere mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme ve Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktarma fırsatı sundu. Yarışmada 2.olan ekibimizi kutluyorum. Tüm takımları tebrik ediyorum.

   Bu yarışmalar çocukların vizyonuna önemli katkısı oluyor.Yine yarışmalar olacak, biz yine öğrencilerimizle bu yarışmalara hazırlanmaya devam edeceğiz.” dedi.

  7 bölgeden birinci olan 28 okul, 4 Mayıs 'ta İstanbul'da düzenlenecek finalde yarışacaklar.

Gastronomi 3Kupa (1)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA