Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel üretim ve Bitki Sağlığı Genel Müdürlüğünün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yapılan " Aşılı Kızılcık Bahçelerinin Kurulması" kapsamında %75 Bakanlık Hibesi ile 1.250 adet Aşılı Kızılcık Fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın katılımlarıyla Devrek İlçesinde Aşılı Kızılcık Fidanı dikim töreni düzenlendi.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Zonguldak ve Devrek ilçesinden çok sayıda kurum amiri, siyasi parti temsilcileri, il encümen üyeleri, STK temsilcileri, üreticiler ve teknik personeller katılım sağladı.

dikimi esnasında üreticiler ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Üreticilerimize ekilmeyen bir tek yer kalmayana kadar üretim yapmalarını ve boş arazilerimizin üretime kazandırılması için Bakanlık ve İl Özel İdaresi projelerinin devam edeceğini söyledi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı da, '' Devrek İlçemize bağlı Çolakpehlivan köyümüzde Ziraat Odası Başkanı Adnan Demirci, Köy Muhtarı Mehmet Kaya ve köyde yeni kurulmakta olan Kooperatifin temsilcisi Kısmet Cin’in büyük emek harcadığı 16 dönüm müşterek arazide bölgemizin en büyük Aşılı Kızılcık Bahçesini kuruyoruz. Müşterek alanlar yıllardır atıl durumda kaldı. Bakanlığımız ve İl Özel İdare Müdürlüğümüz projeleri ile hem meyve bahçeleri kuruyoruz hem de ekiliş alanlarını artırıyoruz. 2023 yılında İlimiz genelinde, tohum, fidan, hayvancılık ve sera naylon değişim projelerimizi gerçekleştireceğiz. Çiftçi ve üreticilerimizin tüm taleplerini karşılamak için ekibimizle mesai kavramı gözetmeksizin sahada görev yapıyoruz'' dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi