Zonguldak’ın Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, ilçede 423 depremzedenin olduğunu ve halen gelmeye devam ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, ülkece yaralar sarılmaya çalışılıyor. "Tek Yürek Olan Türk Milleti, her ihtiyaca, her yaraya bir nebze olmaya devam ediyor. Barınma sorununu aşmak için öncelikli olarak bölgede depremden zarar gören illerdeki afetzede vatandaşlardan isteyenlerin başka şehirlere nakli de sürüyor. Bu çerçevede Devrek'te depremzedelerin barınması, günlük ihtiyaçları ve çocukların eğitimi ile ilgili çalışmalar devam etmekte.

Konu ile ilgili bilgi veren Devrek Kaymakamı Ümit Altay, “Şu an ilçemize gelen 99 aileden oluşan 423 kişi var. Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilen 7 depremzede vatandaşımız bulunmaktadır. Bunun 416’sı yakın ailesinin yanında kalmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Kaymakamlık Koordinasyonunda ilçemize gelen depremzede ailelerin talebi bekletilmeksizin  İlçemiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Psikososyal destek ekiplerince de adreslere gidilerek arz odaklı hizmet anlayışıyla destek sunulmaya devam edilmektedir. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce İlçemizdeki hayırseverlere ait boş daire ya da evlerin depremzedeler yararına ücretsiz kullandırılması, arzu eden depremzedelerin bu evlere yerleştirilmesi sağlanmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim öğretime devam eden çocukların eğitimleri takip edilmekte olup ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğünce de depremzede vatandaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlara destek olunmaktadır. Şu ana kadar mağdur açıkta kalan hiç bir depremzede ailemiz yoktur.”

Editör: Seçkin