Bölgesel Amatör Lig’de 2022-2023 sezonu hazırlıklarını sürdüren Devrek Belediyespor kadrosunu şekillendirdi. Kırmızı-Beyazlı takım, sıfır kilometre kadrosuyla şampiyonluk peşinde koşacak.

2016-2017 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 6’ncı sezona hazırlanan Devrek Belediyespor, özlem duyduğu şampiyonluğa bu sezon ulaşmak istiyor. Bu doğrultuda bir yapılanmaya giden Kırmızı-Beyazlı takım, hem teknik ekip, hem de futbolcu kadrosunu yeniledi.

Teknik direktörlüğe Başkent Ankara’dan Birol Akkaya’yı getiren Devrek Belediyespor’da, Hüseyin Akkaya ile Doğan Cankurtaran yardımcı ekibi oluşturuyor.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Teknik ekip kadrosunu yenileyen Devrek Belediyespor’da, geçen sezon ki futbolcu kadrosu 5 isim dışında baştan aşağıya değişti. Mevcut kadrodan Yaşar Ozan Esen, Oğuzhan Karabina, Kadir Bekmezci, Emre Celayir ve Kuzey Doğru kalanlar arasında yer alırken, kadronun geri kalan bölümü dışarıdan transfer edilen isimlerden oluştu.

Yeni transferlerden kaleci İlyas Burak Sağlam, İsa Fuat Dayı, Oğuzhan Uslu, Adem Demiroğlu, Selim Gördebil ve Raşit Gür dün Doğubeyazıt FK ile oynanan hazırlık maçında ilk 11’de boy gösterdi. İlk 11’in diğer isimlerini, geçen sezon ki kadroda yer alan Yaşar Ozan Esen, Oğuzhan Karabina, Kadir Bekmezci, Emre Celayir ve Kuzey Doğru oluşturdu.

Kadroya dahil edilen diğer isimlerden bir çoğu, maçın sonraki bölümlerinde şans buldu. Geniş bir kadroya sahip Devrek temsilcisi, 1 Ekim’de başlayacak ligdeki mücadelesine, sakatlık olmadığı müddetçe Doğubeyazıt karşısına çıktığı kadroya yakın bir kadroyla başlayacak.

Güçlü bir kadroya sahip Doğubeyazıt karşısında, kaptan Kadir Bekmezci'nin attığı tek golle skora ulaşan ve sergilediği futbolla sezona hazır bir görüntü veren Devrek Belediyespor, lige kadar iki ya da üç hazırlık maçı daha yapıp hem maç performansını artıracak, hem de teknik-taktik yönden gelişim kaydedecek.

FİKSTÜR 7 EYLÜL’DE ÇEKİLECEK

Öte taraftan, 14 grupta 196 takımın katılacağı Bölgesel Amatör Ligde 2022-2023 sezonu fikstürü 7 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te çekilecek.

Devrek Belediyespor’la birlikte Ereğli Belediyespor ve Kozlu Belediyespor’un temsilcimiz olduğu 5’inci grupta ilk hafta maçları şimdiden merak konusu oldu.

Ankara grubu diye lanse edilen 5’inci grupta, Zonguldak’tan 3 takımın yanı sıra Ankara’dan 1926 Polatlı Belediyespor, Gölbaşı Belediyespor, Kavaklıderespor, Düzce’den Çilimli Belediyespor, Bartınspor, Sinop’tan 1868 Boyabatspor, Karabük’ten İdmanyurdu ve Adatepe Dökecekspor, Bolu’dan Yeniçağspor, Kastamonu İl Özel İdare ve 1074 Çankırıspor yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi