Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen, Rüştü Onur Şiir Ödülü ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü sonuçları belli oldu.

Mehmet Yaşar Bilen, Halil İbrahim Özcan, Ayten Mutlu, Hüseyin Alemdar ve İbrahim Tığ’dan oluşan Seçici Kurul yaptığı puanlama sonucunda en çok puanı alan Hilmi Haşal’ın “Çilli Kadraj” adlı eserini Rüştü Onur Şiir Ödülü’ne, Lütfiye Aydın, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Fahrettin Koyuncu ve İbrahim Tığ’dan oluşan Seçici Kurul yaptığı puanlama sonucunda en çok puanı alan Nazlı Ayça Özkarahan’ın Şeytan Düğünü adlı eserini Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü’ne layık gördü. Seçici Kurul, ayrıca Selma Aydın’ın “Organik Nine Hikayeleri” adlı eserini de oy çokluğuyla “Jüri Özel Ödülü”ne layık gördü.

BAŞKAN BOZKURT: ONUR VE ANADOL DEVREK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Öykü ve şiir yarışmasında ödül kazanan şair ve yazarları kutlayan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Devrek, yetiştirdiği değerleri Rüştü Onur ve Müfide Güzin Anadol’un dizelerinde anlam bulur. Her yazarın bir şehri olduğu doğrudur ama o şehirleri kucaklayan yine yazarı, şairidir. Her şair, yazar doğup büyüdüğü kentin aynasıdır aynı zamanda. Rüştü Onur, Müfide Güzin Anadol, Mithat Yaban, Zihni Anadol, Hamit Kalyoncu şair ve yazarlarımızda bizleri Devrek’i, Zonguldak’ı söylemiştir. Bu nedenle Rüştü Onur ve Müfide Güzin Anadol da ayrı bir önem taşıyor bizim için. Devrek Belediyesi olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ‘Rüştü Onur Şiir Ödülü’ ile ‘Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü’nü sonuçlandırdık. Devrek’imizin değerlerine sahip çıkmak, onların eserlerini yaşatmak, Türk edebiyatına katkı sağlamak, yeni şiir, öykü ve adlar kazandırmaktır. Bu vesileyle, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ödüllerimizi kazananları en içten duygularımla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TÖREN 2 ARALIK’TA

Ödül sahipleri ödüllerini Rüştü Onur’un ölüm yıldönümü olan 2 Aralık 2022 tarihinde Devrek’te düzenlenecek olan bir törenle alacaklar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi