Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Rüştü Onur Şiir Ödülü ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan törenle sahiplerine takdim edildi.

Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Rüştü Onur Şiir Ödülü Hilmi Haşal, Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü Nazlı Ayça Özkarahan, öykü dalında Seçici Kurul Özel Ödülü ise Selma Aydın’a verildi.

Törende bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Korun, sanatın ve sanatçının inkar edildiği bir dönemde sanata ve sanatçıya sahip çıktıklarını, belirtti.

Başkan Yardımcısı Korum şöyle konuştu:

“Devrek Belediyesi olarak ilçemizin yetiştirdiği iki değerimiz, Rüştü Onur Ve Müfide Güzin Anadol adına şiir ve öykü yarışması düzenledik. Ülke genelinden 54 eser katıldı. Seçici Kurul Üyelerimizin büyük bir özen ve titiz çalışması sonucunda Hilmi Haşal “Çilli Kadraj” adlı eseriyle Rüştü Onur Şiir, Nazlı Ayça Özkarahan da Şeytan Düğünü adlı eseriyle Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü’ne layık gördü. Seçici Kurul, ayrıca Selma Aydın’ın “Organik Nine Hikayeleri” adlı eserini de Jüri Özel Ödülü’ne layık gördü. Ödül kazanan değerli sanatçılarımızı kutluyoruz”

Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan’da yaptığı konuşmada, Devrek Belediyesi’nin sanat adına çok önemli bir işi başlattığını belirterek, “Devrek’te sanatın tadına, lezzetine vardık. Devrekliler sanatçılarına, şair ve yazarlarına sahip çıkıyorlar. Bu etkinlik de bunun en güzel kanıtıdır. Bu olumlanan bir tutum. Belediye Başkanı Çetin Bozkurt beye bu nedenle özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gazeteci, Şair- Yazar İbrahim Tığ da yaptığı konuşmada, Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal’in “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” sözü anımsatarak, O’nun sanata ve sanatkara verdiği öneme işaret etti.

Daha sonra Başkan Yardımcısı Recep Korum, ödül kazananlara ödüllerini sundu.

Törende sanatçı Siyami Tığ ve ekibi de sahne alarak Devrek türkülerinden oluşan bir konser verdi.

Törene, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, şair-yazarlar; Halil İbrahim Özcan, Zeynep Aliye, İbrahim Tığ, Hilmi Haşal, Nazlı Ayça Özkarahan, Zeynep Aliye, Hüseyin Alemdar, Döndü Açıkgöz, Muharrem Akman, Selma Aydın’ın yanı sıra sanatseverler kaldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi