Zonguldak’ta, bu yılın başında kurularak amatör futbol kulüpleri arasındaki yerini alan Devrek Bastonkentspor, mücadele ettiği İkinci Amatör Küme’de şampiyonluğa doğru koşuyor. Kırmızı-Beyaz renklerden oluşan amatörün yeni takımı, 7 takımın yer aldığı Çaycuma grubunda 9’uncu haftayı 20 puan artı averajla lider geride bıraktı.

Kuruluş işlemlerini tamamladıktan sonra A takım düzeyinde oluşturduğu takımla İkinci Amatör Küme’ye katılım için Futbol İl Temsilciliği’ne müracaat eden Devrek Bastonkentspor, Devrek’te bu lig kategorisinde başka bir takım olmadığı için Çaycuma ve Filyos takımlarının yer aldığı Çaycuma grubuna dahil edildi.

Çaycumagücüspor, Filyos Ateşspor, Karamusaspor, Hacılarspor, Çaycuma Yakaspor ve Çaycuma Yeşil Vadispor’la birlikte lig mücadelesi veren Devrek Bastonkentspor, Özdemir Arslan’ın antrenörlüğünde şuana kadar oynadığı 9 maçtan 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrıldı.

26 Mart’ta başlayan sezonun ilk maçında Çaycuma Yeşil Vadispor’u 3-2 mağlup eden Özdemir Arslan’ın öğrencileri, daha sonraki maçlarda Karamusaspor’u 5-0 ve 4-1, Hacılarspor’u 8-0, Çaycuma Yeşilvadispor’u 11-0, Çaycuma Yakaspor’u hükmen 3-0 mağlup ederken, Filyos Ateşspor’la 0-0, Çaycumagücüspor’la 1-1 berabere kaldı. Devrek temsilcisi ilk ve tek yenilgisini ise 7 Mayıs’ta konuk olduğu Filyos Ateşspor’a karşı 1-0’lık skorla aldı.

Cumartesi günü oynadığı 9’uncu lig maçında Karamusaspor’u 4-1 mağlup ederek puanını 20’ye çıkaran Devrek Bastonkentspor, haftayı averajı farkıyla lider unvanla kapattı.

BU HAFTA DERBİ VAR

Evinde  Bursaspor'la karşılaşacak Zonguldak Kömürspor'un maç saati değişti! Evinde Bursaspor'la karşılaşacak Zonguldak Kömürspor'un maç saati değişti!

Kurulduğu ilk yıl katıldığı İkinci Amatör Küme’ye şampiyon unvanla tamamlayıp Birinci Amatör Küme’ye yükselmek isteyen Devrek Bastonkentspor, 10’uncu hafta maçında kendisi gibi 20 puana sahip Çaycumagücüspor’la karşılaşacak. İlk yarıda sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibiyle bu kez deplasmanda karşılaşacak olan kırmızı-beyazlı takım, yakın takipçisini yenip şampiyonluk yarışında avantaj kazanmak istiyor.

Devrek ekibi, Çaycuma derbisinin ardından Hacılarspor ve Çaycuma Yakaspor maçlarıyla sezona noktalayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ