AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, enerji alanında önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen enerji politikaları kapsamında, Türkiye’nin enerji filosuna katılan Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi Karadeniz’deki ilk görevi için Filyos Limanı’ndan demir aldı.
“ENERJİDE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE HEDEFİ”
Çağlayan, Türkiye’nin enerji alanında bağımsızlık hedefinin adım adım gerçeğe dönüştüğünü belirterek, bu gelişmenin Zonguldak için de gurur verici olduğunu söyledi.
20 MAYIS’TA TÜRKALİ-16’DA GÖREVE BAŞLAYACAK 7
.nesil ultra derin deniz sondaj teknolojisine sahip geminin, 12 bin metreye kadar sondaj yapabildiği belirtildi.
Geminin 20 Mayıs’ta Türkali-16 Kuyusu’nda alt tamamlama faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.
“MAVİ VATAN’A GÜÇ KATACAK”
Yeni sondaj gemisinin Türkiye’nin Mavi Vatan’daki enerji arayışına önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.
Enerji yatırımlarının yerli ve milli vizyonla sürdüğü vurgulandı.
TEŞEKKÜR VE TEMENNİ
Çağlayan açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a teşekkür ederken, gemiye görevinde başarı ve kazasız çalışmalar temennisinde bulundu.



