Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 15’inci haftaya girildi. 5’inci grupta mücadele eden temsilcilerimiz, bu hafta yine birbirinden zorlu müsabakalarda galibiyet arayacak.

Haftaya 26 puan ve averaj farkıyla 4’üncü sırada giren Kozlu Belediyespor, kendisi gibi 26 puana sahip komşu Bartınspor’la karşılaşacak. “Komşu derbisi” olarak nitelendirilen karşılaşma, 5 Şubat Pazar günü Kozlu İlçe Stadı’nda oynanacak.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu, zirve yarışı veren iki takım arasındaki önemli ve kritik karşılaşmaya, bölgesel hakemliğe yeni yükselen 22 yaşındaki Remzi Mert Coşkun’u atadı. İstanbullu genç hakem, bu maçla birlikte meslek kariyerinde ilk kez bir Bölgesel Amatör Lig maçı yönetecek.

Coşkun, Bölgesel Amatör Ligde daha önce 29 Ocak 2023’te Ortaköyspor-Gazi Mahallesispor ve 9 Ekim 2022’de Modafenspor-Vefaspor arasında oynanan maçlarda dördüncü hakem olarak görev almıştı. Bu iki maçın dışında İstanbullu klasman genelde altyapıya yönelik uygulanan Elit ve Gelişim liglerinde deneyimler yaşadı.

Bölgesel hakemlik kariyerinin henüz başında taraftar potansiyeli, stat ambiyansı ve maç atmosferi yönünden profesyonel futbol ligi müsabakalarını aratmayacak tarzda bir maç yönetecek olan Remzi Mert Coşkun’un zorlu 90 dakika mücadelesinde yardımcılıklarını, yine İstanbul bölgesinden bölgesel klasman yardımcı hakemler İbrahim Tokuç ile Emirhan Tercan yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi İstanbul bölgesinden bölgesel hakem Şakir Kepekçi.

EREĞLİ’YE TRABZON, DEVREK’E SAMSUNLU HAKEM

Gruptaki diğer temsilcilerimiz Ereğli Belediyespor’un Sinop Boyabat 1868, Devrek Belediyespor’un da Kastamonu İl Özel İdarespor’la oynayacağı karşılaşmaların hakem triosu da belli oldu.

Lideri 3 puan geriden takip eden 24 puanlı Ereğli Belediyespor’un alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sinop ekibiyle oynayacağı karşılaşmaya, Trabzon bölgesinden bölgesel hakem Göktan Demeli atandı. Demeli’nin yardımcılıklarını, yine Trabzon bölgesinden bölgesel yardımcı hakemler Seyfullah Köroğlu ile Ehmet Ere Akbulut yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Trabzon bölgesinden il hakemi Yusuf Mumcu.

Sinop Boyabat 1868-Ereğli Belediyespor arasındaki müsabaka, 5 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Boyabat Daylı Stadı’nda oynanacak.

18 puana sahip Devrek Belediyespor, deplasmanda 26 puanla zirve yarışı veren Kastamonu İl Özel İdare’nin konuğu olacak. Karşılaşma, 5 Şubat Pazar günü Kastamonu Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde oynanacak.

90 dakika mücadelesinde, Samsun bölgesinden bölgesel hakem Teksen Eker düdük çalacak. Eker’in triosunda, Giresun bölgesinden kadın bölgesel yardımcı hakem İzlem Günaydın ile yine Giresun bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Onur Tomak yer alıyor. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi,  Giresun bölgesinden bölgesel hakem Salih Çetin.

5’inci grupta diğer karşılaşmaların hakemleri Kastamonu, Ankara ve Sakarya’dan. 1926 Polatlı Belediyespor-Bolu Yeniçağaspor maçında Kastamonu’dan Bekir Özcan, 1074 Çankırıspor-Çilimli Belediyespor maçında Ankara’dan kadın bölgesel hakem Tuğba Üçüncü, Karabük İdmanyurdu-Gölbaşı Belediyespor maçında  Sakarya’dan Yunus Aytekin Atabek düdük çalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

kozluereğlidevrek

puan durmu

Editör: Hüseyin EKİNCİ