AW048542_04

Hatay Haber - Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Gizem Sönmez, 6 Şubat 2023'teki Elazığ depreminde sağ kolunu ve ayak parmaklarını kaybetti. Eşi Şahin ve bir buçuk yaşındaki kızı Elif ile birlikte enkaz altında kalan genç kadın, eşini kaybederken kızı sağ salim kurtuldu.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra kızı ile birlikte konteyner kentte yaşamaya başlayan Sönmez, kolunun olmaması nedeniyle günlük işlerini yapmakta güçlük çekiyor. Kızının saçını taramak, elinden tutup parka götürmek gibi en basit ihtiyaçları bile karşılayamayan genç kadın, biyonik kola kavuşabilmek için yardım bekliyor.

Altın Safran’da belgesel film finalistleri belli oldu Altın Safran’da belgesel film finalistleri belli oldu

Sönmez, yaklaşık 3,5 milyon TL değerindeki biyonik kola kavuşabilmesi için devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden destek talep ediyor.

AW048542_06

"Kızım için kolumu istiyorum"

Kızıyla olan hayallerini gerçekleştirebilmek için biyonik kola ihtiyaç duyduğunu söyleyen Sönmez, "Kızımla hayallerim var. Onunla gezmek, saçını taramak, elini tutup parka götürmek istiyorum. Kızım benim her şeyim, benim dayanağım. Ben kolumun olmasını kızım için istiyorum. Her şeyi kızım için istiyorum. Bana yardım edecek kişilere çok dua edeceğim" dedi. İHA

AW048542_02

AW048542_05

AW048542_03

Editör: Virda Şahin