Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?" açıklamasında bulundu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre deprem uzmanları, Marmara Depremi'ne ilişkin neredeyse her gün uyarıda bulunuyor. Beklenen Marmara depreminde sürenin azaldığını belirten deprem bilimciler, 7 ve üzeri büyüklükte çevre illeri de etkileyebilecek olası büyük İstanbul depremini işaret ediyor.

ERCAN DEPREM KORKUSU YAŞAYANLARA SESLENDİ

Olası İstanbul depremiyle ilgili değerlendirmeleriyle dikkat çeken isimlerden biri olan Ahmet Ercan bugün yaptığı açıklamada ise deprem korkusu yaşayanlara taşınabilecekleri 9 ili sıraladı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun Anneler Günü Mesajı Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun Anneler Günü Mesajı

"DENİZ, BALIK, GÜVENLİ YAŞAM"

Prof. Dr. Ercan, "Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?" dedi. (Haber: Sermet AKSU)

WhatsApp-Image-2024-02-13-at-11.43.56-(1)

Editör: Murat Barutçu