WhatsApp-Image-2023-10-13-at-16.59.15

Kurada çıkan o isme vatandaşlardan tepki! Kurada çıkan o isme vatandaşlardan tepki!

Zonguldak Haber – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK kura çekimlerinde Abdelrahman Abdelattey’in çıkması ile ilgili açıklama yaptı.

Herkesin aylardır beklediği TTK kura çekimi, bugün Site Spor Salonu’nda yapıldı. Kura çekimleri sırasında herkesin itiraz ettiği ancak ilk olarak Şafak Gazetesi’nin gündeme getirdiği yabancı uyruklu olan ancak daha sonra Türk vatandaşlığına geçen Abdelrahman Abdelattey’in adı da yer aldı. Abdelrahman Abdelattey’in adının kuradan çıkmasının ardından salondan bir anda ‘Yuh’ sesleri yükseldi. Uzun süredir konu ile ilgili defalarca açıklama yapan ve bu durumun yanlış olduğunu dile getiren Deniz Yavuzyılmaz, “Mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

TTK işçi alımı kura çekimi canlı yayın! TTK işçi alımı kura çekimi canlı yayın!

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-16.57.44

Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Uyarılar yerine getirilmedi maalesef. AK Parti hükümeti yabancı uyruklularında devlete istihdam edilmesine kapı aralıyor ve neticede kurada bu isimde çıktı burada. Zonguldak'tan 1500 maden işçisi devlette istihdam hakkı elde edecek ancak; başvuru sayısı 26 bin 54 yani bu versiyonunun içinde 1.500 kişiden birine denk gelebilmeniz şansı yüzde 5’lik şans. Bu şansı bile yabancı uyruklulara yönelik tedbirleri almayarak AK Parti Zonguldaklıların elinden alıyor ve yabancı uyruklu bir Mısır vatandaşına adeta hediye ediyor. Türkiye'den hemen maden ocaklarının yanında oturan genç işsizlerimiz Zonguldak'ta dururken Türkiye'ye binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerin vatandaşları gelip burada, Zonguldak TTK’da iş sahibi olma şansına ulaşıyor. Bu durum kabul edilemez bir durum.  Uyarılarımızın üzerine Türk vatandaşı olmayan kişinin kura listesinden çıkarılması ancak; mısır doğumlu bu kişinin kura da bırakılması, daha da durumu acı hale getiriyor. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz Zonguldaklıların, genç işsizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu konuyla ilgili de mücadelenin peşini bırakmayacağız.” Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-16.57.53

GMİS’ten ‘Yabancı uyruklu’ açıklaması’ Söyledik ama anlatamadık” GMİS’ten ‘Yabancı uyruklu’ açıklaması’ Söyledik ama anlatamadık”

Editör: Virda Şahin