Bartın’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik afet farkındalık eğitimi verdi. Eğitim kapsamında deprem anında yapılması gerekenler teorik olarak anlatılırken, uygulamalı tatbikat da gerçekleştirildi.

Otobüs direğe çarptı, patlayan lastik polis memurunu yaraladı
Otobüs direğe çarptı, patlayan lastik polis memurunu yaraladı
İçeriği Görüntüle

Eğitimde, özellikle “çök-kapan-tutun” yöntemi üzerinde duruldu. Personel, deprem anı senaryosu eşliğinde bina içinde güvenli şekilde hareket etmeyi öğrendi. Ardından başarıyla tahliye edilen katılımcılar, gerçek bir afet durumunda nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik kazanmış oldu.

AFAD yetkilileri, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparken, bu tür eğitimlerin kurumlar arası koordinasyonu artırdığına dikkat çekti.

Kaynak: İHA