*Ovion V10 LITE Tanıtımı: Lansmana Özel, Viopod 1 Hediye!* *Ovion V10 LITE Tanıtımı: Lansmana Özel, Viopod 1 Hediye!*

Bu fikirler neticesinde de çok fazla fayda sağlıyorsunuz. Enerji tasarrufu, karbon ayak izinizi azaltmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri oluyor. Elektriklerinizi beklemede bırakmak gereksiz enerji harcamak gibi durumlar tamamen ortadan kalkıyor.

Enerji Tüketimi Araştırma: Elektrik faturanızı nasıl düşürürsünüz?

ExpressVPN’in elektrik tüketimi araştırması, enerji tasarrufu için elektronik aletleri veya eşyaları kapatmanın yeterli olmadığını ortaya koyuyor. Birçok akıllı cihaz, kapalı olsa bile enerji tüketmeye devam ediyor.

Araştırmaya göre, elektrik faturasını en çok yükselten cihazların başında klima, su ısıtıcısı ve elektrikli araç şarjı geliyor.

elektrik faturaınızı

Çevre Dostu Teknolojiye Yatırım

 Günlük hayatta pek çok kişi yeni cihazlar almanız gerekiyorsa, mümkün olduğunca verimli olduklarından emin olmak için enerji verimliliği derecelerini kontrol ediyor. Bu şekilde, ürünün açık olduğu süre boyunca çok daha az enerji kullanırsınız ve enerji çıkışınızı azaltıyor.%100 yenilenebilir elektriği seçmek, her ev için harika bir çevre dostu ipucu oluyor. İklim kriziyle başa çıkmak için yapabileceğiniz en büyük şeylerden biri bu oluyor.

Satın aldığımız her ürünün, onu oluşturmak için kullanılan malzemelerden, üretim sırasında yayılan kirliliğe ve çöplüklere giden ambalajlara kadar çevresel bir etkisi oluyor. Bu yüzden satın almadan önce kişiler, kendilerine gerçekten bu ürüne ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor. Bunun sonucunda da yeni ürün yerine özenle kullanılmış 2. el ürünleri satın almayı düşünüyor.

Satın Alma İşlemlerinde Enerji Tasarrufu Sağlamak

Piyasada yeni bir araba arıyorsanız, yakıt tasarruflu bir model arayın, benzin parasından binlerce tasarruf ediyor ve yıllar içinde karbon ayak izinizi azaltıyor. Yeni bir buzdolabı, çamaşır makinesi veya kurutucu satın alıyorsanız, en verimli cihazları bulmak için Energy Star etiketine bakın.

Yeni bir su ısıtıcısına mı ihtiyacınız var? Güneş enerjisine yükseltmeyi düşünün. Yakıt ekonomisi standartları hakkında daha fazla bilgi edinin ve ardından yeni arabaların yakıt tüketimini karşılaştırın. Bu şekilde sürdürülebilir bir gelecek için en doğru yöntemi kullanıyorsunuz.

Doğadaki Canlılara Sahip Çıkmak

  Yaban hayatını tehlikeye atan ürünleri boykot etmeniz gerekiyor. Nesli tükenmekte olan türler listesindeki hayvanlardan yapılan ürünlerin satın alınması, satılması, ithal edilmesi veya ticareti yasa dışı oluyor. Ancak bir bitki veya hayvan henüz listeye alınmamışsa, yine de birinin çıkarı için zarar görüyor.

  Ayrıca, yaşlı ormanları kesmekten kıyıdaş türlerin hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu suyu tüketmeye kadar bazı ürünler, yaşam alanlarını tehdit ederek nesli tükenmekte olan türlere zarar veriyor. Bu konuda hem nesli tükenmekte olan hayvanlara hem de bitkilere sahip çıkmak çok büyük önem taşıyor.

 Su Tüketimine Dikkat Edilmeli

  Özelikle artan nüfusumuz ülkenin su kaynaklarına olan talebi artırdığı ve benzeri görülmemiş kuraklıklarla karşı karşıya kaldığımız için suyun korunması da kritik önem taşıyor. Daha kısa duşlar alarak, sızdıran tuvaletleri tamir ederek, az debili ve az sulu cihaz seçeneklerini tercih ederek su tasarrufu yapılıyor.

  Bu konuda su tasarrufu sağlamak geleceğe yapılacak olan en önemli yatırımlardan biri olarak görülüyor. Su gelecekte kuraklığa sebebiyet vereceği için her anlamda tasarruflu ve gereli kullanılması gerekiyor. Bu anlamda kişiler su tüketiminde en uygun tasarruf yöntemlerini tercih ediyor.

Doğru Enerji Kaynaklarının Seçimi

 Enerji seçimi fosil yakıt alışkanlığından kurtulmak, vahşi yaşamı kurtarmak, iklim değişikliğini yavaşlatmak ve topraklarımızı ve sularımızı korumak için çok önemli oluyor. Elektrik tedarikçinizi seçmenize izin veriliyorsa, gücünün en az yarısını rüzgar, güneş ve diğer temiz kaynaklardan üreten bir şirket ile çalışıyor.

  Ayrıca evinize çatı güneş panelleri veya güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi kurmak çok önemli bir durum haline geliyor. Üretkenliğinize bağlı olarak, karbon ayak izinizi daha da dengeleyerek şebekeye temiz güç bile ekleyebiliyorsunuz.

Editör: Muhammet