Belgesel nitelikteki bu paylaşım bir zamanların EKİ’sinin nasıl şimdilerin işlevsiz bırakılmış, neredeyse varlığı sıfıra indirgenmiş TTK’ya dönüştüğünün de bir kanıtı.

Tünellerde kaza araç ters döndü Tünellerde kaza araç ters döndü

Tunç Çelebi paylaşımında şöyle diyor:

“50. yılımızda 18-19 yaşında bir gençtim ve 50. yıl kutlaması (Vali Nihat OĞUZ BOR, Belediye Başkanı Hüseyin ÖZTEK ) harika şekilde, o güne ait bestelenen marşın eşliğinde bir hafta süren sportif ve sosyal faaliyetler ile coşku içinde kutlanmıştı. O güne ait yapılan tenis turnuvasında aldığım madalyayı (aşağıda) çok önemli bir anı olarak saklarım. Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları İstiyorum ki ülkemde ve ilimde aynı 10. Yıl ve 50.yıl kutlamaları gibi kutlansın.

LOZAN kutlamasında olduğu gibi) bu kutlamalar kerhen, günah savar şekilde, içeriğinden uzak, anlamsız kutlama şeklinde olmasın.

29s Ekim’e çok az bir süre kaldı. Devleti kuran parti renkli listelerle meşgulken; umarım dilerim diğer tüm partilerle birlikte bu özel güne de hazırlanırlar.

Açıkçası arzum tabanı olan partilerden öte; yurtsever halkın bu büyük güne kendisinin sahip çıkıp; programını yapması…

Atatürkçü düşünce derneği ve çağdaş yaşam derneği; ülkemde aklıma gelen en duyarlı stk 'lar, onlara da çok büyük görev düşüyor.

Bu madalyadaki çizimler Zonguldak'ın 50. yıl kutlamasının amblemi olarak kullanılmıştır. Ve aylar önce hazırlanmıştır.

Madalyonun ön yüzü; Atamızın Kocatepe’deki görüntüsü, madalyonun arka yüzü, kentimin resimle harika tarifi ve etrafında daire şeklinde sıralanan sportif branşların amblemleri.

Madalyon çizimi ( el çizimi): ressam Refik Araç ( eki inşaat müdürlüğü) ellerine, emeğine, duygusuna, kentte bıraktığı ölümsüz hatırasına saygıyla...”

(Sermet Aksu)

madalya2madalya1

Editör: Murat Barutçu