Türkiye, Beştepe'de yapılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin toplantıya kilitlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de toplantıya katıldı.

Toplantı sonrasında milyonlarca kişinin merakla beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında halka duyurdu.

Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada;

EYT'DE YAŞ SINIRI KALKTI

"Emeklilikte her hangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şöyle dedi:

Ülke ekonomisinin üzerine yük bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Devlet için büyük bir fedakarlık olan bu düzenleme ile artık sistemi yerli yerine oturtmuş olacağız.

Ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için bu düzenlemeye sıcak bakmadık. Büyüyen, gelişen kalkınan Türkiye'nin imkânlarının elverdiğini gördüğümüzde ilgili kurumlara talimat vererek çalışmaları başlattık. Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür.

Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme yaptığımız yaş bekleyenleri kapsıyor.

Bu düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşacak. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

Editör: Haber Merkezi