Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Karadeniz açıklarında Sakarya Gaz Sahası’nda açılan Tuna-1 kuyunda keşfedilen 85 milyar metreküplük doğal gaz gazın karaya çıkarılması sebebiyle düzenlenecek tören için Filyos’a geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’ta ki programı ile ilgili hazırlıklar ise tamamlandı.

Karadeniz gazı, Arife günündeki müjde öncesi Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde test edilmeye başlandı. Flare ünitesine taşınan gazın karadaki ilk yakım testleri başarıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Filyos’ta 10 bin kişi ile iftar yapacak. Tarihe tanıklık etmek isteyen vatandaşlarında talebine göre sayının artması bekleniyor. Öte yandan, cumartesi günü ise yerli ve milli gaz sisteme aktarılacak. Bağımsızlık ateşi olarak tabir edilen “Karadeniz gazının karaya çıkarılması” konusunun yanı sıra, Başkan Erdoğan’ın vereceği diğer müjdelerde merak konusu oldu.

MÜJDE HABERİ BEKLENTİLERİ ARTIRIYOR

Erdoğan’ın müjdeleri ile ilgili ülke genelinde farklı kesimlerden beklentilerde arttı. Kentsel dönüşüm ile ilgili bir müjdenin geleceği beklenirken, memura ek zam konusu da gündemde. Öte yandan, en çok beklenilen müjdeler arasında staj ve çıraklık sürelerinin sigortada başlangıç sayılması yer alıyor.

Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı

TTK’YA İŞÇİ SAYISINDA RAKAMIN ARTMASI BEKLENİYOR

Zonguldak’ın beklediği müjde ise Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacağı açıklanan 1000 işçi sayının artırılması ve en az 3 bin olarak açıklaması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’ta bu konu ile ilgili de müjde vermesi bekleniyor. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu