Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylarını belirlemeye devam ediyor. AK Parti ve MHP arasındaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, iki parti 59 ilde ortak aday çıkaracak.

Bu kapsamda, Bartın'da AK Parti aday çıkarmayacak. MHP'nin adayı olan mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçimlere girecek.

AK Parti, Manisa ve Mersin'in yanı sıra, Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya ve Osmaniye'de de aday çıkarmayacak.

MHP ise 18 il belediyesinde aday çıkarmayacak. Bu illerde AK Parti'nin adayı Cumhur İttifakı'nın adayı olacak. 2019 seçimlerinde ayrı ayrı aday çıkardıkları için CHP'nin kazandığı Artvin ve Kırşehir'de de bu defa AK Parti'nin adayı ile seçime girilecek.

Turizmin yeni gözdesi Amasra; Sokaklar Ruslarla doldu Turizmin yeni gözdesi Amasra; Sokaklar Ruslarla doldu

Kayyım tayin edilen il belediyelerinde de MHP, AK Parti'nin adayını destekleyecek. AK Parti ve MHP muhalefetin oy oranının düşük olduğu ve aralarında Kilis, Elazığ, Düzce, Gümüşhane, Niğde, Tokat, Yozgat, Sivas ve Aksaray'ın bulunduğu 22 il belediyesinde ise ayrı ayrı aday çıkaracak. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu