Ancak 2023 yılına geldiğimizde para kazandıran oyunların sayısının oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Bazı oyunlardan az, bazılarından fazla olsa da internetten üzerinden oyun oynayarak para kazanmamız mümkün. Peki CS:Go oynayarak para kazanmak mümkün mü?

Cevabımız elbette mümkün. Günümüzde neredeyse her oyundan farklı yollar ve yöntemlerle para kazanabilirsiniz. Yeter ki ilgili oyun için doğru yolu ve yöntemi bulun. Bizler bu yazımızda sizlere yılların eskitemediği CS oyunundan nasıl para kazanabilirsiniz bunu anlatacağız.

CS, hepimizin bildiği üzere özellikle Counter Strike 1.6 ile inanılmaz bir sükse yaptı. Ancak tabi ki o zaman internetten oyun oynamak para kazandırmıyordu. Sonrasında CS: Go’nun çıkışı ve internetin hayatımızdaki yerini tam anlamıyla sağlamlaştırması ise bu işi yerli yerine oturtan en önemli olay oldu. Eğer pro bir Counter Strike oyuncusu iseniz gelin birlikte bu yeteneğinizi nasıl paraya çevirebileceğinize birlikte göz atalım.

csgo-2

 CS:GO ile Para Kazanma Yolları Nelerdir?

 1- Steam Üzerinden Satış Yapmak

 Steam, oyunların ve ekipmanların anlık olarak satıldığı bir platformdur. CS:Go oyununu direkt Steam üzerinden lisanslı bir şekilde satın alabilirsiniz. Bunu yapabildiğiniz gibi CS:Go oynayarak para kazanmak için Steam pazarda satış yapmanız da mümkündür.

 Oyun içerisindeki kasaları açarak farklı hazineler bulabilir, bunları Steam’de kolayca satabilirsiniz. Oyun içerisinde silahlarla, kıyafetlerle ve haritalarla ilgili; kısacası CS’yi daha keyifli kılacak birçok skin bulabilmek mümkündür. Bu ürünler herkese çıkmadığı için sizlere önerimiz kullanmadığınız ya da sizin için bir anlam ifade etmeyen skinleri Steam Pazar’da sergilemek ve orada meraklılarına satmak.

 2- Hesap Satışı Yapmak

 Steam üzerinden farklı ürünlerin satışı yapıldığı gibi char kasıp hesap satabilmeniz de mümkündür. Özellikle bu oyunu artık keyif için değil tamamen gelir kaynaklı oynayanların bu yöntemi kullandıkları da bilinmektedir.

 Peki, neden dediğinizi duyar gibiyiz. Bu sayede kişi oyunu oynarken keyif alıyor ve bunu paraya çeviriyor; satın alan kişi ise daha önceden geliştirilmiş ve test edilmiş bir karakteri kullanma fırsatına erişiyor denklem bu kadar basit.

 Bu işlemin yapılabildiği Telegram grupları, internet siteleri ve çeşitli sayfalar bulunuyor. Önce bir fiyat araştırması yapmanızı, sonrasında ise satış yoluna gitmenizi öneriyoruz. Piyasayı öğrenmeden direkt kendi kafanızdan fiyat biçerseniz çok düşük bir fiyata charınızı elinizden alacakları gibi yüksek fiyatlarla uzun süre gelir elde edemeden de kalabilirsiniz.

 Güvenmediğiniz kişilere paranızı almadan hesap bilgilerinizi de asla iletmemeniz gerektiğini hatırlatalım.

 3- Online Turnuvalara Katılmak

 Oyun oynayarak para kazanmak isteyenlere önerilebilecek diğer bir yöntem de CS:Go’da online turnuvalarda boy göstermektir. Turnuvalar her zaman en zorlu mecralar olmuştur. Çünkü oyunun en iyileri her zaman burada toplanır ve yeteneklerini paraya dönüştürmeyi arzu ederler. Ancak turnuvalarda başarıyı yakalamak oldukça zordur.

İstanbul Ev Eşyası Depolama- Depotrans ile Daha Kurumsal İstanbul Ev Eşyası Depolama- Depotrans ile Daha Kurumsal

 Genellikle pro oyuncular kendilerini bu mecralarda göstermek isterler. Sizlere CS:GO’dan para kazanmak için online turnuvalara girmenizi ancak para kazanmaya ilk olarak bu mecradan başlamamanızı öneriyoruz.

 Çünkü CS:GO’da direkt olarak online turnuvalara girerseniz ve oyun hakkında tecrübeniz yoksa başarıyı yakalayabilmeniz oldukça zordur. Onun yerine öncelikli olarak skin satma ve char kasma işlemlerini yaparak CS:GO oyununuzu üst seviyelere taşımanızı öneriyoruz.

 Sonrasında turnuvalarda mansiyon ödülü dahi alsanız diğer yöntemlere göre kat ve kat fazla bir gelir sağlayacaktır. Char kasmak ve oyunu sürekli oynamak, turnuvalarda başarıya giden önemli bir yoldur.

 Counter Strike Go oynamak için kendinize takım bulmanız da sizi başarıya götürecek anahtar hamlelerden biri olacaktır. Çünkü takım halinde gerçekleştirilen turnuvalarda arkadaşları tanımak bir bütün halinde hareket etmek oldukça önemlidir. Siz de hemen takımızı kurun ya da oturmuş bir takıma dahil olun, turnuvalardan gelir elde etmenin ayrıcalığını yaşayın!

 4- Twitch, Bigo, Youtube Gibi Mecralarda İçerik Üretmek

 Para kazandıran oyunların sayısı günümüzde oldukça fazla. Bunu arık bilmeyen yok. Sadece oyunun içinden ya da karakterinden değil onun her şeyinden para kazanabilir hale geldik. Kişilerin para kazanmak için sık tercih ettiği yöntemlerden bir diğeri de yayın açmaktır. Bizler bu yazımızda oyunu pro olarak oynayanlara turnuvalara girmelerini tavsiye ettik.

 Daha orta seviyelerde ya da başlangıç aşamasında olanlara ise turnuva değil, yayın açmalarını tavsiye ediyoruz. Neden? Çünkü sohbetiniz iyiyse ve kişilerle iletişim kurmada sorun yaşamıyorsanız pro bir oyuncu olmasanız dahi yayın açarak para kazanabilirsiniz.

 Özellikle Twicth üzerinden sadece oynadığı oyunu takipçileriyle paylaşarak ciddi gelir elde eden kişiler bulunuyor. Yapmanız gereken ise Twicth para kazanma adımlarını takip etmek.

 Twitch sonrasında kişilerin oyun üzerinden para kazanabildiği diğer bir önemli mecra ise Youtube. Özellikle ekipman inceleme videoları, silah videoları ve harita analizleri Youtube’da oldukça çok izleniyor.

 Günümüzde kişiler başkalarının oynadığı oyunları merakla takip etmeyi seviyor. Siz de YouTube’da içerik üreterek gelir elde edebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce skinleri bolca toplayın ve karakterinizi güzelce donatın. Aksi halde oyun severlerin dikkatini çekmeniz son derece zor olacaktır.

 Oyun Deneyiminizi Paraya Çevirin

 Counter Strike Go, son dönemlerde oldukça popüler bir oyun haline geldi. Hal böyle olunca ona olan talep de artıyor. Çoğu kişi ise günlerini hatta aylarını harcayarak yani deneme yanılma yaparak oyunu öğrenmeyi tercih etmiyor. Bunun yerine eğitimini almak ve inceliklerini öğrenmek istiyor.

 Bu sayede hem oyundan geri kalmıyor hem de oyunla ilgili bilinmesi gerekenleri daha hızlı bir sürede öğreniyor. Siz de bu kişilere eğitim vererek gelir sağlayabilirsiniz. Bu maddeyi de oyun oynayarak para kazanma listemize ekleme sebebimiz ise eğitim verirken tek yapmanız gereken şeyin Counter Go oynamak olmasındandır. Hem oyun oynayıp hem de deneyimlerini başkasına aktararak kazanç sağlamanız mümkündür.

 CS:GO oynayarak para kazanmak için eğitim verdiğiniz kişiye oyunun inceliklerini öğretmeniz gerekir. Örneğin hangi haritada hangi silah alınır, karakter silahsız nasıl daha hızlı hareket eder, çatışma anında sabit mi yoksa hareketli mi kalmalı gibi altın kurallar yeni başlayanlar tarafından bilinmez. Bu bilgileri paylaşmanız size ek gelir sağlayacaktır.

 Görüldüğü üzere para kazandıran oyunlar listemizde üst sırada bulunan CS:Go ile farklı yollarla gelir elde etmek mümkün, yeter ki isteyin. Önemli olan kendinize uygun olan yöntemi seçmektir. Oyuna yeni başladıysanız bir turnuvadan para kazanmanız bir hayalden ibarettir.

 Ancak yeni başlayan biri pekâlâ önce skin satıp, sona eğitim verip sonra turnuvada şampiyonluk kazanabilir. Gelir elde etmeye dönüşen süreçte size düşen yılmadan çalışmak ancak bunu yaparken de doğru adımları atmaktır.

 İnternet artık ucu bucağı görünmeyen ve hemen her yoldan kişilere para kazanma olanağı sunan bir yöntem. Bu bazen sosyal medyada bir reklam bazen bilgi verici bir içerik ve bazen de oyun aracılığıyla olabiliyor.

 Bu hayatta bende varım demek için ise pasif bir gelir kaynağı yaratmanız gerekiyor. Sevdiğiniz bir işi yaparak neden para kazanmayasınız? Hemen bilgisayarın başına geçin ve keyifle Counter Strike Go oynarken bir yandan da para kazanmanın yollarını kafanızda kurgulayın. Unutmayın hiçbir zaman geç değildir.

Editör: Muhammet