Gelecek Partisi Zonguldak il başkanı Şenol Cin, Son zamanlarda kentte artan heyelanlar ile ilgili açıklama yaptı. Cin, coğrafyanın kader olmadığına dikkat çekerek doğal afetlerin önlenebileceğini ifade etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

Açıklaması ilk kısmında, “Heyelanlar olasılık göz önünde tutularak önceden öngörülebilen ve alınacak tedbirlerle önlenebilir doğal afetlerdendir.” ifadelerine yer veren Cin, “Coğrafya kader değildir. Her doğal afet Milli servetimizden  büyük kayıplar yaratır. Yağmur sularının binaların temelleri üzerinden uzaklaştırılması şarttır. Uzaklaştırılmadığı takdirde binaları yıkabilme ihtimalleri yüksektir.

Bunun için yüklü maliyetlere ihtiyaç olabilir ancak afet yaşandıktan sonra vereceği hasar ve maliyetlerden daha azdır ve en önemliside Can kayıplarının önüne geçilmiş olunur.”dedi.

Cin, bu maliyetleri yerel yönetimlerin bütçesiyle karşılamanın mümkün olamayacağını belirterek, “Projelendirikerek ilgili bakanlıklar ve merkezi hükümet desteği ile Yoğun yağış alan bölgelerin risk taşıyan yerleri tespit edilerek  yeraltına yağmur suyu borularının döşenmesi gerekmektedir. Bunun yanısıra tüm bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları büyük önem taşımaktadır. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturu ile her türlü afeti önleme çalışmaları Devletin ilgili tüm kurumları ve yerel yönetimlerinin en önemli sorumluluğu olmakla birlikte Devlet bütçesi içinde elbetteki EK bir maliyet getirmektedir ama hiç bir şeyin bedeli Can kaybı olmamalıdır. Fakat yoğun yağış alan bölgelerde en azından bu yeraltı sisteminin kurulması elzemdir. Bu tür teknikler yeterince uygulanamadığından sel sularının kendi haline bırakılması kaçınılmaz oluyor.

Zonguldak coğrafi yapısı gereği Devletin yukarıda belirttiğimiz hususlarda daha itina ile eğilmesi gerekilen bir ilimizdir.

İşte bu yüzden zamanında alınamayan veya alınması geciken tedbirler sebebi ile yer üstündeki afetler ve yer altı

madenlerimizdeki çalışma hayatında ne yazıkki en fazla Can Kaybı yaşadığımız illerin başında gelmektedir.

Gelecek partisi Zonguldak İl Teşkilatı olarak; heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Ayrıca canlarını tehlikeye atarak büyük bir özveri ile canları pahasına görev yapan kurtarma ekiplerimizdeki yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyor, ilgili kurumların yetkililerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyoruz.

Allah hepsinden razı olsun.

Allah Vatanımızı Milletimizi  tüm afetlerden ve tekrarından korusun.” şeklinde konuştu.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Derbi maçı ölümden kurtardı! Derbi maçı ölümden kurtardı!

Heyelan altından cenazeler çıkarıldı Heyelan altından cenazeler çıkarıldı

AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor

Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü! Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü!

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var

Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi! Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi!

Editör: Murat Barutçu