Zonguldak’ta 2022 yılında, eski sevgilisi E.T.K.’nin çıplak fotoğraflarını annesine, anneannesine, dedesine ve dayısına gönderen, daha sonra da genç kızı kasıklarından ve çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaralayan B.N.’nin 'Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Özel hayatın gizliliğini ifşa suretiyle ihlal etme' suçlarından 25 yıla kadar hapsi istendi. Tutuklu yargılanan sanık B.N., okulunu ve askerliğini öne sürerek tahliyesini talep etti. Mahkeme ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Alınan bilgiye göre olay, 2022 yılının Temmuz ayında meydana geldi. Sevgilisi E.T.K. ile ayrıldıktan sonra, genç kızın çıplak fotoğraflarını ailesine gönderen B.N., tehdit mesajlarını ise sürdürdü. Daha sonra şehirden gideceği için E.T.K. ile son kez görüşmek istediğini söyleyen B.N., Çaycuma ilçesinde buluştuktan sonra eski sevgilisiyle barışmak talebini dile getirdi.  E.T.K., ise B.N.’nin bu talebini reddetti.

Reddedilmeyi kabullenemeyen B.N. , sırt çantasından çıkardığı bıçakla genç kıza saldırdı. Bıçağı önce E.T.K.’nin boynuna dayayıp ardından bedenine darbeler savuran B.N, genç kızın çığlıklarını duyan çevredekilerin müdahale etmesiyle koşarak uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Boynunda kesi izi, kolunda sağ göğüs altında, karnında ve kasıklarından 4 kez bıçaklanan genç kızın vücudunda kemik kırıkları da meydana geldi. Kaçan saldırgan ise polis ekiplerince yakalandıktan sonra tutuklandı.

Genç kız, hastanede bir süre tedavisinin ardından taburcu oldu. Nasuhoğlu hakkında ‘kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs ve özel hayatın gizliliğini ifşa suretiyle ihlal etme’ suçlarından 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık B.N., yaralanan E.T.K. ile taraf avukatları hazır bulundu. E.T.K.’nin uygunsuz fotoğraflarının gönderildiği dayısı N.K. tanık olarak dinlendi. Kendisine yeğeni hakkında hakaret içeren mesajlarla birlikte 13 tane fotoğraf geldiğini söyleyen N.K., B.N.’yi tanımadığını ifade ederek yeğeninin çıplak fotoğraflarını attığını belirtti.

Sanık B.N. ise söz verilmesinin ardından, okulunu ve askerliğini öne sürerek tahliyesini istedi. Sanığın avukatı ise, aleyhe hususları kabul etmedi. Avukat, “Çaycuma’ya gidişlerinde mağdurun talebi olduğu, birlikte gezdikleri ve o an sevgili oldukları bellidir. O an müvekkilimin öldürme kastı olmadığı açıktır. Suç vasfının değişme ihtimali de göz önüne alınarak müvekkilin tahliyesini talep ederiz” şeklinde konuştu.

Mahkemeye katılan E.T.K. ise mahkemede yaşanan gerginlik nedeniyle göz yaşlarına hakim olamadı.

Mahkeme heyeti, E.T.K.’nin yaralarıyla ilgili kati rapor alınması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek, yaraların ayrı ayrı ve bütünüyle öldürücü nitelikle olup olmadığının değerlendirilmesini istedi.

Evlerine çağırdılar, dövüp gasp ettiler! Sağlık çalışanı iki kadın  tutuklandı! Evlerine çağırdılar, dövüp gasp ettiler! Sağlık çalışanı iki kadın tutuklandı!

 Uzman raporuna göre birden fazla ve çeşitli şekilde yaralanma olması sebebiyle ve henüz kati rapor alınmadığı için sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu