Zonguldak’ta kadınları fuhşa sürükledikleri iddiasıyla 9 sanık hakkında toplam 147 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede zanlıların ve kadınların ifadelerine yer verildi.

Ölen borçlusunun mezarını açıp ateşe verdi; “Yakacağım seni, cesedini toprağın altında koymam apo” Ölen borçlusunun mezarını açıp ateşe verdi; “Yakacağım seni, cesedini toprağın altında koymam apo”

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, geçen ocak ayında, fuhuş soruşturması kapsamında Servet A., Hatice Ç., Şerafettin K. ve Şevket K. İle ilgili inceleme başlatıldı. İncelemeler doğrultusunda şüphelilerin 19-48 yaş aralığındaki 8 kadını fuhşa sürükledikleri, teşvik ettikleri ve fuhuş amacıyla yer temini ve fuhşu kolaylaştırdığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında ise 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden Hatice Ç., Şerafettin K., Servet A. ve Şevket K. Tutuklandı, M.B., B.E., B.C., O.A., T.I. ise serbest bırakıldı. 27 Ocak’ta tutuklanan sanıklar 23 Şubat’ta yapılan itiraz üzerine tahliye edildi. Soruşturmada tutuklu sanık kalmadı.

ZİNCİRLEME FUHUŞ

Cumhuriyet Başsavcılığı 9 kişi hakkında ‘zincirleme şekilde bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçlamasıyla iddianame hazırladı. 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinin kabul ettiği iddianamede, 9 sanık hakkında toplam 147 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘TELEFONDAN KADINLARI GÖSTERDİM’

49 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Servet A.’nın “Bana kadın soranlara telefonumdaki kadınların fotoğraflarını gösterdim, istediğinin numarasını verdim. Bunun karşılığında ise 50 ile 200 lira arasında para aldım.” dedi.

İKİ EMLAKÇI DA YARGILANIYOR

Fuhşa yer temini suçundan dava açılan emlakçılar M.B. ve B.E.’nin de ifadelerine iddianamede yer verildi. Emlakçı B.E., ifadesinde “Ben kendiminkilerle iki kişinin günlük kiralık evleriyle ilgileniyorum. Temizliklerini yapıp anahtarları müşterilere veriyorum. M.B.’nin evleriyle de ilgileniyorum ve karşılığında para alıyorum. Bazen Hatice Ç.’nin erkeklere ‘parayı ibanıma atarsın’ dediğini duydum. Fakat ne için para istediğini bilmiyordum. Ben fuhuş için yer temin etmedim. Ama Hatice Ç.’nin daireye fuhuş amaçlı geldiğini tahmin ettim fakat tam olarak anlayamadım.” dedi.

Emlakçı M.B. ise günlük kiralık ev işi yaptığını ancak fuhuş olayını bilmediğini belirtti.

“BENDEN PARA YERİNE İLİŞKİ İSTİYORDU”

H.K. (21) isimli kadın ifadesinde ise;  “Ben yaklaşık 1 senedir bu işi yaptım. Gittiğim hemen hemen tüm müşterileri Servet A. ayarlardı. Yeri de o ayarlardı. Benden ilişki ayarlama ve yer temini için para almazdı ancak her hafta sonu kendisi ile ilişkide bulunmamı istiyordu” dediği öğrenildi.  (Haber Merkezi)

AW813200_01AW813200_04

Editör: Murat Barutçu