5 merkezde seçimler yenilenecek 5 merkezde seçimler yenilenecek

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti. Özcan hakkında, "Parti birliğini bozmak, partinin saygınlığını zedelemek ve CHP'nin Atatürkçü çizgisinden uzaklaşmasına neden olmak" suçlamaları yöneltilmişti.

İhraç kararından sonra açıklama yapan Özcan, "Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı" dedi. Özcan, "Bu karar, emin olun sadece CHP'nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP'li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir" diye konuştu.

Özcan, "Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri… Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, 2019 yılında Bolu Belediye Başkanı seçilmişti. Özcan, daha önce de yabancı uyruklu mültecilere yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu