Cumhuriyet Halk Partisi’nde ikinci tur oylaması gece 02.30’da tamamlanırken Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda aldığı 664 oydan blok olarak 128 oyun Özgür Özel’e geçtiği gözlemlenirken, CHP tarihinde ise bir genel kurulda ilk kez seçimle genel başkan değişimi yaşandı.

Sonuçları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmen duyururken; “CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel” diye açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci tur oylaması sürerken salonu terketmesi ise eleştirilere neden oldu.

Özgür Özel sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmasında; 

Hayatımın en büyük gururunu en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılında, hatta Cumhuriyet Halk Partisinin hatta Türkiye’nin yüzüncü yılda kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında, oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına size teşekkür ediyorum.

…..

1366 DELEGENİN OYUNU ALDIM...

Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum.  1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Zorlu bir süreci geride bıraktık, kolay değildi. Büyük bir üzüntünün, travmanın arkasından, umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak, buna inandık, sizlere inandık, siz de inandınız umudu yükselttiniz. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte, bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa afola…

SEFERBEKLİK İLAN EDİYORUM…

Kapris yapmanın sonu! Kapris yapmanın sonu!

Hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki, biz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

Durmayacağız, çalışacağız, elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız.  Ben buna inanıyorum, bunun için de sizlere güveniyorum.

BÜTÜN SÖZLERİ TUTACAĞIM…

Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım, yarın sabah 09.30’da 81 il başkanımla yarınki parti meclisi sürecini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum.

Ön seçime yönelik, demokratik tüzüğe yönelik, bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileştirmede, verdiğimiz sözleri hep beraber zaman kaybetmeden tutacağız.

Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaşayacağız. Bugün burada zafer Cumhuriyet Halk Partisinden bir adayın değildir, bir ekibin değildir. Bir yarışmanın sonunda kazanılan bir zafer değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün Cumhuriyet Halk Partililerdir. Biz bütün Türkiye’ye ve dünyaya parti içi demokrasiyi, çoklu yarışı, Cumhuriyet Halk Partisinde genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini hep birlikte gösterdik.

Şimdi CHP’deki değişim sadece kendi içimizdeki bir merhaleyi kat etmektir. Şimdi önceki genel başkanlarımızla yerel seçimlerde zafer kazanmak için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun.”

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu