CHP Milletvekili Cevdet Akay, Zonguldak Yeniceliler Derneği’ni ziyaret ettikten sonra Merkez İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem ile birlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akay, işçinin, emeklinin, dar gelirlinin zor şartlar altında yaşadığını söyledi.

“Biz aynı bölgenin çocuklarıyız. Batı Karadeniz havzası gerçekten çok önemli bir havza. Bugün de Tahsin Erdem Başkanımıza destek için aranızdayım. Muhtelif ziyaretlerimiz oldu.” diyen  Akay, “Ülkemizin çok önemli sorunları var. Ben Meclis’te de ülke geneliyle ilgili de çok önemli konuları gündeme getiriyorum. Burası emekçinin başkenti. İşçinin başkenti. Hakikaten maden ocaklarında özellikle bu bölgede Zonguldak'ta, Bartın'da, Amasra'da ve Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde çok işçi kayıplarımız var biliyorsunuz. Zor şartlarda çalışılıyor. Ülkede genel olarak da yolsuzluk, usulsüzlük ve liyakatsizlik almış başını gitmiş durumda. Bir taraftan da bunlarla mücadele etmek durumundayız.” dedi.

Biz burada maden ocaklarında işçimizi kaybederken on bin lirayla emeklimizin geçinmesiyle ilgili mücadele ederken bunu 17 bin TL'ye asgari ücrete çıkartalım dedik. Bunun savaşını verirken her yere para var. Israfa para var. Yolsuzluğa para var. Kaynakta savurganca emekliye gelincepara yok!  Bu böyle kabul edilebilir bir şey mi? Kabul edilemez.” şeklinde tepki gösterdi. 

“TAHSİN BAŞKAN EMEKLİLERE ÇOK ÖZEL ÖNEM VERECEK”

Zonguldak’ta ABİDE heyecanı! 13-17 Mayıs’ta gerçekleşecek Zonguldak’ta ABİDE heyecanı! 13-17 Mayıs’ta gerçekleşecek

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem’in 31 Mart’ta seçimi kazanacağına ve başarılı bir belediye başkanlığ ıyapacağına inandığını söyleyen Akay; “Sayın Başkanımız Tahsin Erdem eğer Belediye Başkanı olduğu takdirde değerli hemşehrilerimiz, başkan olarak seçtiği takdirde şeffaf belediyecilik yapacak. Düzgün dürüst belediyecilik yapacak işçinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın yanında olacak. Özellikle de gezerken de kendi ağzından da duydum. Emeklilere çok özel önem verecek. Sosyal belediyeciliği faaliyete geçirecek Ve herkesin başkanı olacak. Herkesin Tahsin abisi olacak. Gerçekten ben bunu sahada gördüm. Buradan siz değerli Hemşehrilerime bir kez daha sesleniyorum; Hem Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak hem Zonguldak'ta, hem Türkiye genelinde yerel seçimlerde iktidarımızın tescillenmesi gerekiyor. Bu seçimler çok çok önemli. Eğer tescillendiği takdirde devamındaki genel seçimlerde de biz iktidara geleceğiz. Bu bu sıkıntılardan kurtaracağız ve perişan durumda olan, hayat pahalılığı altında ezilen halkımızı refaha eriştireceğiz ve buna da bugün burada Zonguldak'tan başlayacağız. Başkanımız efsane Başkanı olarak anılacak ve yıllarca burada başkanlığa da devam edecek diyorum. Benim bölgem burası. Ben aynı zamanda kendimi Zonguldaklı olarak hissediyorum. Karabük ve Zonguldak arasında Yenice ilçe sınırları içerisindeyiz. Aynı bölgenin çocuklarıyız. Bu bölgede de çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi