Kdz. Ereğli CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Zonguldak ve Ereğlili CHP’li yöneticilerin tekrar karşı olduğu ve bu yönde başka isimleri öne attığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ereğli’de girdiği her seçimi kazanan Halil Posbıyık’ın, Zonguldak CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul ve Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ile birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e aday gösterilmemesi yönünde ısrarlı telkinde bulundukları iddia edildi.

CHP Genel Merkezinden sızan kulis bilgilerine göre, Ertuğrul ve Dural’ın “Ereğli’de seçimi nasıl kazanırız”dan çok, “Halil Posbıyık Başkan Adayı olmasın” yönünde bir siyaset güttükleri de gelen iddialar arasında.

Bununla beraber; CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul ve İl Başkanı Devrim Dural’ın seçim sorumluluğunu üstlerine alarak, başka adayla seçimi alabilecekleri yönünde ikna çalışmalarında bulundukları da iddia edildi.

Bu tutumun CHP’li seçmen tarafından tepkiye yol açtığı öğrenildi.

HALİL POSBIYIK’IN İYİ PARTİ KOZU!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da aday gösterilmediği takdirde, İYİ Parti’ye geçerim kozunu kullandığı ileri sürüldü. Bu kapsamda bazı görüşmeler de gerçekleştirdiği yönünde iddialar var.

Posbıyık’ın bu tavrının CHP Genel Merkezi’ne karşı elini güçlendirmek için yaptığı söyleniyor. Halil Posbıyık’ın İYİ Partiye geçmesi durumunda ise CHP’nin büyük oy kaybına uğramasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

ÖRGÜTÜ DİZAYN ETME ÇABASI İDDİASI

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un, yeni milletvekili olmasına rağmen İl ve İlçelerdeki örgütleri dizayn etme çabasında olduğu, bununla birlikte tarzı Şerafettin Turpçu’ya benzetiliyor.

Anahtar listede olmasına rağmen CHP Parti Meclisi’ne giremeyen nadir isimlerden de biri olan Eylem Ertuğrul’un, Ereğli adayı için Özgür Özel’in üzerinde baskı kurmaya çalıştığı öğrenildi.

Toplu taşımaya neşter vuruluyor Toplu taşımaya neşter vuruluyor

Ankara genel merkezden sızan kulis bilgileri arasında; Ereğli’de seçimi kazanmaktan daha çok Halil Posbıyık’ın aday olmaması yönünde çaba içerisinde bulunulduğu yönünde iddialar kafa karışıklıkları yarattı. Bu iddialar, CHP Ereğli adayını belirleme yönünde, objektif davranılmaması endişelerine yol açtı. (Özel Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu