Zonguldak’ta, 25 yıla yakın süredir hakemlik yapan ve 2022-2023 sezonunun sona ermesiyle düdüklerini duvara asan Hakan Aydın ile Serkan Köse, İl Hakem Kurulu tarafından plaketle uğurlandı. Kurul Başkanı Evren Atış, özel olarak hazırlattığı plaketleri, Fener sahasında düzenlenen törenle iki tecrübeli isme takdim etti.

Hakem camiasının en eski ilk üç hakemi arasında yer alan Hakan Aydın ile Serkan Köse, aktif hakemlik kariyerlerini noktaladı. 2022-2023 sezonunda kariyerlerinin son dönemini yaşayan ikili, kısa bir süre önce noktalanan sezonun ardından emekliye ayrıldı.

İl Hakem Kurulu, hakemlikten emekli olan iki tecrübeli ismi törenle uğurladı. Kurul Başkanı Evren Atış’ın organize ettiği törende, Aydın ve Köse’ye camiaya verdikleri hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi.

Törende, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Ahmet Birdal, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna da yer aldı.

Plaket takdimi öncesi İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Sözleriyle yılların iki hakemini onurlandıran Atış, “Hakemlik hayatı boyunca emek verdiği bir camiadan gönlü rahat, insanlara örnek olmuş, gerek saha içinde, gerek saha dışında, gerekse sosyal çevrede, TFF’nin yetiştirmiş olduğu hakemlerin kimliğine ve onuruna yakışır bir şekilde, alınlarının akıyla ve büyük bir gururla bu camiaya hizmet etmiş iki tane hakemimizi camiamızdan hakem olarak uğurluyoruz. Sadece hakem olarak uğurladığımızı söylemek istiyorum.

Gözlemci olarak tekrar camiamızda rol model olmaya devam edecekler. Hakan Aydın ile Serkan Köse bu camiada gerçekten rol model ve örnek insanlardır. Onların şuan yaşadığı duyguları, ben 2016’da yaşamıştım. Öyle bir sert duygudur ki bu, anlatması mümkün değil. Hakemlikten başka bir camiaya geçmek çok çok farklıdır. İnsanın hayatında en çok duygulandığı bir andır. Onları şuan çok iyi anlıyorum. Hakemlik hayatları gözlerinin önünden bir film şeridi gibi geçiyor. Bu film çok güzel bir film. Gururla ve onurla hatırlanacak bir film. Hem Hakan Aydın’a, hem de Serkan Köse’ye, camiaya verdikleri hizmetlerden ötürü tebrik ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Hakemliğe veda eden Hakan Aydın ile Serkan Köse, Karabük’te yapılacak gözlemci sınavının ardından il gözlemcisi olarak amatör futbol müsabakalarında görev almaya başlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A7102

6B1A70846B1A70996B1A71046B1A71306B1A71276B1A71236B1A71176B1A7112

Temiz futbol istiyoruz... Emeğe ve alın terine saygı gösterilsin Temiz futbol istiyoruz... Emeğe ve alın terine saygı gösterilsin

ele-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ