Öğrenciye vergisiz telefon ve bilgisayar satışı son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelirken, yüz binler vergisiz telefonda yaş sınırının, kapsamın ve şartların neler olduğunu merak ediyor. Söz konusu vergisiz satışla ilgili pek çok iddialar ortaya atılırken; bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan vergisiz telefon ve bilgisayar satışıyla ilgili şartlar, kapsamı ve yaş sınırı gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Vergisiz telefon düzenlemesiyle ilgili son durumlar şöyle:

Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiyi aktaran yetkili, haberlerin gerçeği yansıtmadığını yılsonuna kadar çalışmanın yapılacağını bildirdi.

Bir yetkili bu konudaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Üniversiteli gençlere vergisiz telefon/bilgisayar vaadiyle alakalı Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından aldığım bilgiyi aktarıyorum.

TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam! TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam!

Şöyle şartlar olacak, böyle şartlar olacak gibisinden ortalıkta dolaşan haberlerin tümü yalan. Henüz çerçevesi oluşmuş bir çalışma yok. Yılsonuna kadar bir çalışmanın yapılması düşünülüyor." (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu