Zonguldak Kömürspor’un ev sahipliğini yaptığı depremzedelere yardım maçı, bir maçtan daha fazlasıydı. Bu Zonguldak’ın “insanlık sınavı”ydı. Sınav başarıyla geçildi.

İş insani bir iş olunca ve insani duygularla hareket edilince her şey daha anlamlı oluyor, yapılan iş daha fazla anlam kazanıyor, ortaya güzel bir tablo çıkıyor. Dün kü maç organizasyonu da böyleydi. Genci yaşlısı, küçüğü büyüğü tüm herkes “Çorbada benim de tuzum olsun” misali işin ucundan samimi bir şekilde tuttu.

Söz konusu depremzedeler olunca, günler öncesinden satışa çıkarılan biletler büyük ilgi gördü. Cebindeki son parasıyla bilet alan da oldu, işini gücünü bırakıp bilet satan da...

Gelemediği maçın bilet ücretini hesaba yatırıp vatandaşlık görevini yerine getirenlerin sayısı çoktu. Fiziken maçta değildi ama ruhen stattaki yerini almıştı. Dolayısıyla benim gözümde dün Karaelmas Kemal Köksal Stadı tıklım tıklım doluydu.

Stat dün Hatay’dı, Kahramanmaraş’tı, Gaziantep’ti, Adana’ydı, Malatya’ydı, Osmaniye’ydi, Kilis’ti, Elazığ’dı, Diyarbakır’dı, Şanlıurfa’ydı, Adıyaman’dı...

Deprem felaketinden ağır yara alan iller tek tek anıldı, tribünler hep bir ağızdan “Burada” diye bağırdı. O anlarda tüylerimiz diken diken oldu, gözlerimiz doldu, kelimeler boğazımıza düğümlendi.

Depremin kahramanları madenciler de maçtaydı. Onların da hakkını teslim etmek gerek. Deprem bölgesinde büyük iş çıkardılar. Girilemez denilen enkaza girip sayısız vatandaşın hayata tutunmasını sağladılar. Dün bir kez daha bağrımıza bastık madencilerimizi.

Taraftar dakikalarca ayakta alkışladı, futbolcular ısınma hareketlerini bırakıp tek tek sarıldı kahramanlara. Tek tek alınlarından öpüyoruz biz de...

Bu işin bir de netice kısmı var. Amaca yönelik iyi bir netice çıktı ortaya. 251 bin 250 TL hasılat elde edildi satılan biletlerden. Hafta arası maçı olmasına rağmen hatırı sayılı bir rakam bu. Hasılatın tamamı depremzedelere gidecek. İşin en anlamlı yanı burası değil mi zaten...

Birlikte hareket edince ortaya gerçekten çok güzel işler çıkıyor. Zonguldak dün ‘sen, ben’ demeden, “biz” sözünü ilke edinerek anlamlı organizasyonla güzel bir işe imza attı. Yardım maçının başrolünü oynayan Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu’nu kutluyorum.

Altı çizilesi bir başka önemli konu da, iki kulüp taraftarı arasında sadece futbol üzerinden oluşturulan suni gerginliğin son bulmasıydı. Yardım maçıyla birlikte dostluğa sağlam bir temel atıldı. Bu da iki büyük camia adına sevindirici bir gelişme oldu. Dostluğumuz hiç bozulmasın. Zonguldak ile Karabük ezeli rakip ama ebedi dosttur. Bunun altını kalın çizgiyle çizelim.

En başında belirttiğimiz gibi dün oynanan maç, maç değildi! Vicdani bir insanlık sınavıydı. Bu sınavın bir de Karabük ayağı var. 26 Şubat’ta Karabük’te oynanacak maçın geliri de depremzedelere bağışlanacak. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda yine çok güzel bir iş ortaya çıkacağına eminim.

Unutmayalım, her şey depremzede vatandaşlarımız için...

Editör: Hüseyin EKİNCİ