Mayıs ayından bu yana 9 kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç 24 TL'den sattığı şekerin toptan fiyatını 25 TL'ye çıkardı. Türkşeker, 1 Eylül itibariyle de fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. Böylece son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış olacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından şekere yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyor. Mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseltti.

1 EYLÜL İTİBARIYLA FİYAT 27 LİRA OLACAK

Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşılıyor. Bu da 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

SON 4 AYDA YÜZDE 46 ZAM

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış olacak. Bir başka deyişle, 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandındaki şekerin fiyatını Eylül başında 27 TL'ye çıkartacak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış oluyor.

Bu arada şekere yapılan zam vatandaşın da keyfini kaçırmış bulunuyor. En ucuzu bardağı 5 liradan çay içen vatandaş bu fiyatın artmasından endişeli. (Haber merkezi)

Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş! Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş!

Zam yağmuru devam ediyor! Zam yağmuru devam ediyor!

WhatsApp-Image-2023-08-21-at-11.19.00

AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber! AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber!

Otoparkta ceset bulundu! Otoparkta ceset bulundu!

Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı

Editör: Murat Barutçu