TBMM Başkanı Zonguldaklı oldu! TBMM Başkanı Zonguldaklı oldu!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde son aylarda sıkça gündeme gelen ve ‘Çete’ olarak nitelendirilen sahipsiz köpeklerle ilgili şikayetler artmaya devam ediyor. İlçe sakinlerinden A.K.  isimli vatandaş, konuyu CİMER’e taşıyarak, can güvenliğinin olmadığını konu ile ilgili yetkililerin gerekli çalışmaları yapması gerektiği konusunda talepte bulundu. 
A.K. CİMER’e yaptığ başvuruda, “Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde ikamet ediyorum. Tüm sokak başlarında, mahallelerde köpek sürüleri ile karşılaşıyoruz. İlgili belediye sadece kısa süreli bakım hizmeti verip tekrar sokağa salıyor ve sorumluluğun kendilerinde olmadığını belirtiyor. Belediyenin resmi facebook sitesinde de başkan bunu açıkça ifade etti. Can ve mal güvenliğimi tehdit ediyorlar. Vatandaş olarak acilen önlem alınmasını talep ediyorum. Eksi halde canımızı korumak adına halk olarak tüm sorumluluğu üzerimize almaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Saygılar.” İfadelerine yer verdi. 
Saldırgan sokak hayvanları ile ilgili bir yaptırım beklenirken, A.K.’ye verilen cevap ise şu şekilde oldu: 
“Bulunduğunuz mahallede saldırgan başıboş hayvan bulunuyorsa 153 ihbar hattına müracaat etmeniz halinde Haybulans aracımızla hayvan rehabilitasyon merkezimize alınmaktadır. Diğer durumlarda 5199 sayılı yasa gereği doğal yaşam alanlarına müdahale yapılmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.” 
Konuyu CİMER’e taşıyan ve konu ile ilgili yaptırım bekleyen A.K.’ye cevabın yanı sıra, bir nevi şikayetin bedeli olrak Çaycuma Belediyesi tarafından kamu ve vergi ödemesi çıkarıldı. Çaycuma Belediyesi’nden gönderilen ödeme tutarı ise 56 TL olarak belirlendi. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

çete-2çete-1

Editör: Muhammet