Filyos Belediyesi, bu tehlikeli duruma dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesaplarından bir duyuru yayınladı. Belediye yetkilileri, başta yaşlı, engelli ve savunmasız çocuklar olmak üzere birçok kişinin köpek saldırılarına maruz kaldığını ifade etti. Isırılan vatandaşlar, tedavilerini almış olsa da büyük bir travma yaşadılar.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, özellikle çipli köpeklerin sahiplerinin ihmalkar davranışları nedeniyle bu tür saldırıların arttığına dikkat çekildi. Sahipler tarafından kontrolsüz bırakılan veya bağlanmak istenmeyen köpekler, sokaklarda başıboş dolaşarak vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye atıyorlar.

Filyos Belediyesi, bu tehlikeli durumu önlemek ve köpek sahiplerini sorumluluklarını yerine getirmeye teşvik etmek amacıyla sert önlemler alıyor. 30 Ekim 2023 tarihi itibariyle, köpek sahiplerinin tehlikeli olabilecek şekilde köpeklerini serbest bırakmaları veya kontrol etmemeleri halinde, köpeklerin çipleri sayesinde sahiplerinin tespit edilerek kişi başına yaklaşık 7.500 TL para cezası uygulanacak.

Suçu öğretmen olmakmış Suçu öğretmen olmakmış

Belediye yetkilileri, vatandaşların hayatını ve sağlığını tehdit edecek şekilde hayvanlarını ihmal eden sahiplerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri almalarını istiyor.

Bu tedbirlerin alınmasıyla, Filyos Beldesi'nde köpek ısırma vakalarının azaltılması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu