Çaycuma ilçesinde başıboş ve grup halinde dolaşan köpek sürüsü o anda yanından geçen kadına saldırdı. Kadın köpeklerin kendisine saldırmasıyla yaralandı.

Olay, Çaycuma ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Kezban Ç. isimli 61 yaşındaki kadın iddiaya göre sabah saatlerinde yolda yürürken, başıboş ve sürü halinde dolaşan köpeklerin yanından geçerken, o anda köpekler kendisine saldırdı.

Köpeklerin saldırmasıyla yaralanan Kezban Ç., çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Vatandaşları korkulu rüyası haline gelen sokak köpeklerinin saldırıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak Çaycuma'da meydana gelen olayda bir kadın yaralandı.

Öte yandan vatandaşlar duruma bir an önce el atılması konusunda yetkililere çağrıda bulunmayı ihmal etmediler.

Yetkililere Çağrıda Bulunuldu

Vatandaşlar, sokak köpeklerinin saldırılarının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Vatandaşlar, "Sokak köpeklerinin saldırıları artık can güvenliğimizi tehdit eder hale geldi. Yetkililer bu konuya bir an önce el atmalı ve önlem almalıdır." dedi.

Sokak Köpekleri Sorununa Çözüm Aranıyor

Sokak köpeklerinin saldırmaları sorunu, Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan bir sorun. Bu soruna çözüm bulmak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Romanlarımda Çaycuma’nın farklı bir yeri var Romanlarımda Çaycuma’nın farklı bir yeri var

Bazı belediyeler, sokak köpeklerini toplayarak barınaklara yerleştiriyor. Bazı belediyeler ise kısırlaştırarak ve aşılayarak sokak köpeklerini kontrol altına almaya çalışıyor.

Ancak bu çalışmaların yeterli olmadığı ve sokak köpeklerinin saldırılarının devam ettiği görülüyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu