Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde  tarımsal anlamda önemli bir ürün olan ve 180 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan Deveci Armudu hasat şenliği Kayıkçılar köyünde 8,5 dekar alanda yetiştiricilik yapan Hasan Girgin'in bahçesinde gerçekleştirildi.

Çaycuma'da kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında Çaycuma'da kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında

Düzenlenen etkinliğe Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze , İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan,  İl Genel Meclis Üyeleri Arif Sefercik, Adnan Tıska, Ahmet Ali Başören, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Serkan Bulut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Gül, teknik personeller, Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Deniz Karaelmas, Müdür Yardımcıları Gökçe Üstündağ ve Hakan Tüfek, Nebioğlu Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Ersin Güneş, Tarım Teknolojileri öğretmeni Gürkan Sevinç, öğrenciler ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze ve İl  Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan deveci armudu bahçesinde incelemelerde bulundu. İl Müdürü Nihat Ağan, bahçe tesisi ve meyve yetiştiriciliği ile ilgili katılımcılar ve öğrenciler ile tecrübelerini paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Çaycuma'da Deveci Armudu yetiştiriciliği konusunda diğer çiftçilere örnek olan ve 18 yıldır yetiştiriciliğini yapan bahçe sahibi Hasan Girgin,  ağacın fidan halinden meyve verecek duruma gelene kadar geçen süreci anlattı. Bahçede yapılan incelemede sorulan soruları cevaplandırarak hasat hakkında bilgiler verdi.

Çaycuma Kaymakamı ve beraberindeki heyet üretici Hasan Girgin’e bol ürün alması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-16-at-13.02.07-(1)WhatsApp-Image-2023-10-16-at-13.02.07WhatsApp-Image-2023-10-16-at-13.02.08-(1)WhatsApp-Image-2023-10-16-at-13.02.08

Editör: Murat Barutçu