Satılmış Gedikli hayatını kaybetti! Satılmış Gedikli hayatını kaybetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 16. maddesi gereğince yayımlanan karara göre, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Atatürk, Beypazarı ilçesindeki Saray, İzmir'in Aliağa ilçesindeki Kültür, ve Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Şeyhoğlu mahalleleri ve çevresindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Bu kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanın belirli koordinatlar ve krokilerle detaylı bir şekilde açıklandığı belirtiliyor. Ayrıca, çıkartılan bu alanın, devlete ait veya Hazineye ait özel mülkiyetindeki taşınmazlardan oluştuğu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek amacıyla tahsis edileceği ifade ediliyor.

Bu kararın, söz konusu bölgelerdeki orman sınırlarının revize edilmesi ve bu alanların farklı amaçlarla kullanılmasına olanak tanıdığı anlaşılıyor. Bu tür kararlar, çevresel ve ekonomik etkileri gözetilerek dikkatle değerlendirilmelidir. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu