Çaycuma Belediyesi, Oktay Olcay Yurtbay Caddesi üzerinde planladığı, Milli Voleybolcu Melissa Vargas’ın “Vargas Havayolları” olarak akıllara kazınan görünümünden oluşan heykelin açılışını 8 Mart’ta yapılacak. Filenin Sultanları'nın yıldızı Melissa Vargas, heykel dolayısıyla Çaycuma'ya teşekkür edip sevgilerini yollamıştı. İki gündür Melissa Vargas ile Çaycuma Türkiye’nin en çok konuştuğu konular arasına girdi. Yapılacak olan heykel, bazı kesimler tarafından takdirle karşılanırken, bazı kesimler ise bu durumu olumsuz şekilde eleştirdi.

Öte yandan, Oktay Olcay Yurtbay Caddesi üzerine dikilecek olan anıt heykel, Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından tasarlanıp İzmir’deki atölyesinde yapıldı.

Melissa Vargas’ın heykel konusu ile ilgili yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Yıllardır milli takıma emek veren oyuncular Vargas'a yapılanlar karşısında ne hissediyor acaba? Yıllarca emek ver ter dök iki kuruş fazla para verseler Sırbistan'da Boskovic'in yedeği olacak Kübalının biri gelip senden daha değerli olsun.”

Çalışanlara jest Çalışanlara jest

“Hiç şakasız bizim milletin hafızası çok zayıf. Melissa Vargas kendi istemedi heykelim dikilsin diye. Milli takıma olan büyük katkısı sebebiyle birileri heykelini dikelim talebinde bulunmuş o da teşekkür etmiş buna. Vargas gibi aidiyeti sağlam Türk sporcuya şu lafları etmek ayıp.”

“Diğer kızların da heykelleri yapılsın diye talebinizi iletebilirdiniz ama olmazzzz illa heykeli dikilecek olan kişiyi kendinizce gömmeye çalışmanız lazım..Melissa Vargas, Türk voleybolunun başına gelmiş en güzel şeylerden biri ve onun değeri ne heykelle ne de ödülle biçilebilir.”

“Kaç yıldır milli formayı terleten kızlarımıza şunu yapmayıp kendi çıkarları doğrultusunda daha bu yıl milli takıma gelen birine şunu yapmak popüler kültürden başka bir şey değil.”

“Yeni çıkacak 500 TL’lik banknotların üzerine Melissa Vargas resmi basılsın.”

“Ülkede aynı günde hem Eda Erdem’in hem Melissa Vargas’ın heykeli dikiliyor. Hem kadınlar adına hem voleybol adına muazzam bir olay. Türk kadınının ve türk voleybolunun markalaşması adına harika bir iş. Hem vargasında ülkeye aidiyeti perçinlenir çok iyi olur. Yakışır !”

“Ülkede aynı günde hem Eda Erdem’in hem Melissa Vargas’ın heykeli dikiliyor.Bunu normal bir şey sanıyorsan tebrikler popüler kültürün köpeği olmuşsun demektir.”

Vargas4

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA