Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde, Zonguldak’ta  sektörel çeşitliğin sağlanması, istihdamın artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler dahilinde; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile İşbirliği halinde, Zonguldak Valiliğinin himayelerinde kurulan, TDİ SERA OSB’ye ait 56 hektarlık alanda 25 dekar büyüklüğünde 15 adet sera parselinin alt yapı inşaatı tamamlandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Çaycuma TDİ SERA OSB’nin son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Demir, "Bilindiği üzere Zonguldak Çaycuma TDİ SERA OSB proje alanı, Çaycuma İlçesi Ayvazlar Mahallesi ve Burunkaya Köyleri sınırları dahilindedir. Alt yapısı tamamlanan ve üst yapısının 2023 Yılında tamamlanmasını ve üretime geçmesini  planladığımız  seralarda öncelikle salkım domates olmak üzere, sebze ve süs bitkileri üretimi yapılmasını hedeflemekteyiz” diyerek şunları söyledi:

“Toplamda 375 dekarlık alanda kurulacak sera işletmelerinde 2-3 kişi/da çalışacağı öngörüldüğünde yaklaşık 1000 kişiye doğrudan istihdam sağlanacaktır. Kurulacak seralar topraksız tarıma yönelik ve ileri teknolojiye sahip teknolojik seralar olacaktır. Üretimin birlikteliği, kalitesi, standardı ve TDİ SERA OSB projesinin sürdürülebilirliği açısından kurulacak seraların mimari ve teknolojik özellikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylınmış üst yapı modül projelerine uygun olarak tek tip olarak inşa edilecektir.

ÇAYCUMA İLÇESİNDE SICAK VE ILIMAN İKLİM HAKİM

Zonguldak Çaycuma TDİ SERA OSB alanı Zonguldak Limanına 45 km, Bartın Limanına 50 km, Çaycuma Havaalanına 15 km, Filyos Endüstri Bölgesine 25 km mesafededir. Zonguldak Çaycuma TDİOSB alanı Ankara’ya 245 km, İstanbul’a 450 km ve D100 Karayoluna yaklaşık 100 km mesafededir. Lokasyonu itibariyle Karadeniz limanları arasında avantajı olan Zonguldak, karayolu ve demiryolu bağlantıları sayesinde önemini artırmıştır. Zonguldak Limanı’ndan Ro-Ro seferleri; Ukrayna’nın Odessa, Skadovsk, Evpatoria ve Ilyechevsky limanları ile Rusya’nın Novorosky Limanı’na düzenlenmektedir.

Zonguldak İli Çaycuma İlçesinde sıcak ve ılıman iklim hakimdir, gece-gündüz sıcaklık farkı düşük yıllık sıcaklık ortalaması 13,9 santigrat derecedir. Ilıman iklimi ve lojistik üstünlüğü bölgenin önemli avantajlarıdır. Zonguldak Çaycuma TDİOSB altyapı inşaatı 29.06.2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale edilmiş olup 15.12.2022 tarihi itibariyle parke yol, doğalgaz, ihata duvarı, içme ve kullanma suyu, elektrik dağıtım hattı, aydınlatma, telekomünikasyon, yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısı tamamlanarak parsel tahsisleri yapılmıştır. Üst yapı inşaatlarını 2023 Yılında tamamlayarak yıl sonuna doğru üretime geçmeyi planlamaktayız.

İlimizde sektörel çeşitliliğin sağlanması, istihdamın artırılması yönünde yaptığımız çalışmaların neticesinde ortaya çıkarmış olduğumuz bu proje çok kritik bir projedir. Değeri zamanla çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen, iş ve işlemleri yakından takip ederek süreçleri hızlandıran milletvekillerimiz Polat Türkmen’e, Ahmet Çolakoğlu’na, Hamdi Uçar’a çok teşekkür ediyorum"

Editör: Seçkin