Çaycuma Devlet Hastanesi'nin başta acil kısımları, morg bölümünde kalan soğutucular, cenaze yakınlarının bekleme odası ve diğer servislerinin onarım, bakım, malzeme desteğinde bulunan, ilçede faaliyet gösteren 55 sanayici ve iş insanına plaketleri takdim edildi.

TSO öncülüğünde düzenlenen ve kahvaltılı olarak Devlet Hastanesi'nin yemekhane bölümünde yapılan programa; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma İlçe Kaymakamı Mehmet Göze, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hazel Ercan Mutlu, Devrek Devlet hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Avni Çelik, Devlet Hastanesi Müdürleri Feti Kuzu, Ertuğrul Arat, TSO Meclis Başkanı Yusuf Hüseyin Arslan, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP eski İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 55 sanayici ve iş insanı ile hastane personelleri katıldı.

Plaket takdim töreni öncesinde AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Muammer Avcı ve Çaycuma İlçe Kaymakamı Mehmet Göze, hastaneye destekte bulunan sanayici ve iş insanlarına teşekkür ederek ayrıca Kurban Bayramını tebrik etti.

TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu programda yaptığı konuşmasında; "Çaycuma Devlet Hastanemize bağış ve yardımda bulunan hayırseverlerimize öncelikle teşekkür ediyoruz. Odamız kurulduğu gündem bu yana, üyelerine verdiği hizmetlerin yanı sıra, sosyal yaşamı destekleme konusunda da her dönemde uzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Bunların başında da eğitim ve sağlık gelmektedir.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi odası olarak 1994 yılında, ilçemize o zamanki adıyla SSK Hastanesi kazandırılmaso konusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Sosyal Sigortalar Kurumu nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda kurduğumuz SSK Hastanesi Yaptırma Derneği vasıtası ile toplanan bağışlarla hastane arsası satın alınmış ve SSK Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devredilmiştir. Arsa almakla yetinilmeyip hastane inşaatının yapımından açılış sürecine kadar tüm aşamalar odamız tarafından yetkili makamlar nezdinde takip edilmiştir.

2007 yılında odamızın girişimleri sonucunda Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla 2 adet ambulans hastanemize kazandırılmıştır. Bu vesile ile odamızın tüm bu hizmetleri gerçekleştirilmesine katkıda bulunan eski yönetim kurulu başkanlarımızdan merhum Maksut Çavdar'ı rahmetli anıyor, Sayın Hüsnü Sami Alpan ve Sayın Rifat Sarsık'a da bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Yine Koronavirüs pandemisi döneminde, üyelerimizin destekleriyle hastanemize gerekli olan solunum cihazları, buzdolapları ve diğer ekipmanlar alınarak Çaycuma Devlet Hastanemize teslim edilmiştir. Son olarak 29 Ağustos 2023 tarihinde odamızın ev sahipliğinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze ile sağlık kuruluşlarının temsilcileriyle bölgemizdeki sağlık kuruluşlarının ihtiyaçları, sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir istişare toplantısı düzenlenmiştir.

Düzenlenen toplantıda Çaycuma Devlet Hastanemizin ihtiyaçları tespit edilmiş ve siz değerli üyelerimizin katkılarıyla Kardiyoloji, Fizik Tedavi, Palyatif Bakım Servisinin ihtiyaçları olan tıbbi cihazlar ve diğer ihtiyaçlar alınmıştır. Yine ilçemizin değerli esnaf, tüccar ve sanayicilerinin destekleriyle de hastanenin acil tadilatı ve morg tadilatı, cenaze yakınlarının bekleme alanı  düzenlenmiş ve diş ünite  alınmıştır. Bağış ve destekte bulunan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyor, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Çarşamba’dan Perşembe’ye Çarşamba’dan Perşembe’ye

Programın sonunda ise protokol tarafından hastaneye gerekli bağış ve destekte bulunan sanayici ve iş insanı olarak, Zeki İlter Yurtbay, Berat Baykara, Nuran Gülşen, Barbaros Uçar, Emah Kaya, Vedat Emeksiz, Murat Emeksiz, Yusuf Hüseyin Arslan, Kadir Alagöz, Deniz Saraç, Güray Alpay, Mithat Gülşen, Okay Kaptan, Veli Verim, Birol Yiğit, Mehmet Güvener, Çolakoğlu İnşaat, Bahattin Gedik, Ersoy Miyanyedi, İzzet Kalembaşı, Eray Gümüşok, Korhan Uzaldı, Recai Odabaş, Rasim Saka, Orhan Kuruyamaç, Nedim Yeşilnar, Erol Duran, İbrahim Yurtbay, Ergün Ece, Ali Karakaş, Selami Albuzlu, Aziz Akyiğit, Yaşar Yurtbay, Sait Altay, Cihan Gülşen, Aycan Gencer, Olcay Uzaldı, Şeref Köktürk, Çağatay Yurtbay, Ahmet Ali Başören, Serkan Çelik, Murat Aşan, Göksel Güneş, Akgün Yurtbay, Kemalettin Kocaarslan, İlhan Gedik, Erkan Erbay, Hakan Yılmaz, Hasan Taş, Fırat Gönenç, Altan Albuzlu, Adem Torlak, Mesud Alibabaoğlu ve Tamer Öz'e plaketleri takdim edildi.

Çaycuma Hastane Plaket 1Çaycuma Hastane PlaketÇaycuma Hastane Plaket 5Çaycuma Hastane Plaket 3

Kaynak: Bülten