Türkiye'nin enerji sektöründeki önemli isimlerinden biri olan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES), halka arz sürecine girmeye hazırlanıyor. Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurunun onaylanmasıyla birlikte, ÇATES'in halka arzında talep toplama aşaması, 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇATES'in sahip olduğu yerli taş kömürü santrali için belirlenen talep toplama tarihleri olan 30 Kasım - 1 Aralık, yatırımcılara önemli bir fırsat sunuyor. Şirket, halka arz edilecek payın %20.01'ini yatırımcılara sunacak ve hisselerin dağıtımında eşitlik ilkesini benimseyecek.

İzahnamede yer alan bilgilere göre, toplamda 33.050.000 TL nominal değerli payın, 57,15 TL fiyatla halka arz edileceği belirtiliyor. Halka arzın beklenen büyüklüğü ise 1,89 milyar TL.

Halka arza öncülük edecek olan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum, 36 aracı kurumdan oluşuyor. ÇATES'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması, halka arzın başarıyla tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Şirketin BIST kodu ise 'CATES' olarak belirlendi.

ÇATES, halka arz süreciyle birlikte enerji sektöründeki etkinliğini artırmayı ve Türkiye'nin enerji ihtiyacına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor. (Haber Merkezi)

Harun Akın: ‘Zonguldak bu maçın şike olduğunu ortaya koymak için mücadele vermeli’ Harun Akın: ‘Zonguldak bu maçın şike olduğunu ortaya koymak için mücadele vermeli’

Zonguldak’ta vurgun! 10 milyon 800 bin lira dolandırdılar Zonguldak’ta vurgun! 10 milyon 800 bin lira dolandırdılar

Editör: Murat Barutçu