Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde, darp edilmiş ve burnunun üzerinde çatal izleri bulunan köpeğin yardımına hayvanseverler koştu. Daha önce sahipli olduğu iddia edilen “Garip” isimli köpeği bulan hayvanseverler gördükleri karşısında adeta şok geçirdiler.

Havyanlarla ilgili yaptığı yardımlarla ön plana çıkan Seda Mercan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Az önce çocuğu Zonguldak Türkali'den aldık. Daha önce sahipliymiş. Sahibi çok dövdüğü için kaçmış. Bu kişilere sığınmış. Hatta burnunun üzerine çatal saplamış. İzi var. Adını kendi gibi Garip koymuşlar. İnsanlardan aşırı korkuyor. Travmaları var. Zor zapt ettik. Mecbur anestezi ile aldık.” İfadelerine yer verdi.

Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti. Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti.

Bir süre önce klinikte tedavi altına alınan Garip’in, kendisini darp edenlerin elinden kurtaran aile ile karşılaşması duygusal anlara neden oldu. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Seda Mercan, “Zonguldak Türkali'den kilometrelerce uzaktan aldım Garip'i. Kafası, gözü darbe almış, kanlar içindeydi. Bir süredir klinikte. Ona kötü davranan, darp eden sahiplerinden kurtaran aile kliniğe ziyarete geldil. Lütfen minnetine bakın. Vefasına bir bakın. Normalde kimseye yanaşmıyor. Travmalı.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA