Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde ‘Çatalağzı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ kuruldu.

Çatalağzı Belediyesinin de üye olduğu kooperatif ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Adnan Akgün yaptığı açıklamada, “Çatalağzı Beldesinde son 2 sene içinde kurduğumuz ve gelişme sürecini hızla tamamlayarak, yeni üye katılımlarıyla daha da güçlenen Çatalağzı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'miz (ÇBTKK) bölgeye katma değer sağlamaya ve yeni yatırımlar yolunda büyük projeler geliştirmeye devam ediyor” dedi.

Akgün açıklamasında, “Bilindiği üzere ODOÜ (Odun Dışı Orman Ürünleri); başta defne olmak üzere, doğada kendiliğinden yetişen ve insan eliyle müdahaleye gerek kalmadan her sene yeni hasatlar verebilen bir çok nebatatın, ticari gelir elde edilebilecek hasat yöntemleri konusunda destek sağlayan birimin adı.Orman Bölge Müdürlüğü olan tüm bölgelerde, bölge müdürlüğü içinde konuşlanmış şube müdürlüğü olarak hizmet veriyorlar” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar ve ODOÜ Şube Müdürü Ozan Acun, ODOÜ konusunda tüm yöreye hizmet vermek için canla başla çalışıyorlar.ÇBTKK olarak 2022 senesini yatırım ve ürün geliştirme yılı olarak ilan ediyor, tüm yöre insanımızı yıllardır üzerinde yaşadıkları ancak farkına varamadıkları "Tanrı Armağanı" büyük zenginliğin nimetlerinden yararlanmaya, birlikte ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

Israrla "defne toplama" işi olarak algılanan "orman nimetleri"nin, gerçekte ne kadar geniş bir ürün yelpazesini içerdiğini anlamaya ve bu nimetlerin getireceği ekonomik refahın sağlayacağı faydalardan tüm ilimizin faydasına sonuçlar elde etmeye davet ediyoruz.

Yıllardır "Kömür"e mahkum edilmiş ve "Makus Talih" olarak dayatılmış kaderimizin yönetiminin, gerçekte kendi elimizde olduğunu anlamaya ve bu dayatılan kaderin, kaderimiz olmadığını anlamaya davet ediyoruz. ÇBTKK olarak yıl bitmeden, en geç 2022 yılı başında "ODOÜ Akademisi" kurmak azmindeyiz.

Diğer önemli bir konu da; Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü hinterlandındaki bölgenin paftalama/parselizasyon çalışmalarının tamamlanarak; hangi ürün, ne zaman, nerede, ne kadar toplanacak ve hangi sıklıkla nadasa bırakılacak sorusu da cevaplanmalıdır.ZOB Müdürlüğü'nün bu konuda ciddi çalışmalar yaptığı bilinmektedir.

Kooperatifimiz çalışmaları ve hedef planları konusunda yardım ve desteklerini esirgemeyeceklerini açıklayan valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz'a, ZOBM Sayın Faruk Bayraktaroğlu'na, BAKKA Genel Sekreteri Sayın Dr.Lütfi Altunsu'ya ve birim uzmanlarına teşekkür etmeyi borç sayarız.Dünyada bir çok saygın üniversitenin Fitoterapi üzerine ihtisas eğitimleri veren bölümleri açmasının nedeni "Tıbbi Aromatik Bitkilerin" doğal tedavi sürecinde, insan sağlığı üzerine olan olumlu katkılarının yadsınamaz gerçeğidir.Güzel ilimiz Zonguldak'ın, yakın gelecekte Fitoterapi merkezi olmaması için hiç bir neden yoktur.

Gereken tek şey, inançtır! Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin, canlarını bu uğurda feda edebilmelerinin yegane sebebi kendilerine, yurtlarına ve ülkelerine duydukları sarsılmaz inanç ve güvendir.Bu inanç ve azim, yıllardır dayatılan "Makus Talih" yazgımızı değiştirmekteki en güçlü yanımız olacaktır!Kurtuluş Savaşı Destanı'nı yazan bu yüce millet "İstiklal Marşımızın hatırına, Türklüğün Şanına" uygun davranarak, her zorluğun üstesinden gelecek kabiliyettedir.

Çatalağzı Beldesi Belediye Başkanlığı olarak; yöre insanımız başta olmak üzere tüm bölge insanımıza, yasaların izin verdiği ölçüde, her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi