Çini-seramik atölyesi eğitmeni Eda Alaçamlı ve kursiyerlerinin 2024-2025 döneminde çamura hayat vererek ürettikleri eserler, izleyiciyle buluştu.

Sanatın merkezine dönüşen BKM’de düzenlenen açılış törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, BKM Müdürü Kürşat Coşgun, atölye eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. Sergide, Alaçamlı’nın rehberliğinde şekillenen ve her biri özgün bir emeğin ürünü olan çini ve seramik eserler, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Katılımcılar, sanatçı adaylarının hem teknik becerilerini hem de yaratıcılıklarını yansıttığı çalışmaları ilgiyle inceledi.

Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak sergi, Zonguldak’ın kültür ve sanat hayatına renk katarken, el emeği göz nuruyla yoğrulan çamurun zarif dönüşümüne de tanıklık etme fırsatı sunuyor.

Kristal karlar diyarı Sarıkamış'ta kayak heyecanı başladı
Kristal karlar diyarı Sarıkamış'ta kayak heyecanı başladı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Handan ALATAŞ